contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Omleta Si Salata - Mic Dejun Relativ Usurel

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In ultima vreme am tot incercat diverse placinte, jumari, piftii si alte chestii de genul asta, nu tocmai indicate in cantitati mari. Daca ati stii cum mananc eu jumarile ... aualeu, aualeu, vorba colegului. Am primit un mesaj destul de direct de la organism ca trebuie sa incetez, macar o perioada. Desi, va urma taiere de porc in viitorul foarte apropiat, iar eu mi-am propus ca regimul asta mai sanatos sa dureze barem o luna. Vedem noi, mai incolo. Btw, incercati burek-ul asta de la Palachinka macar o data, noi am tot repetat cu aluatul in cauza, ba cu branza (de burduf, de Naploact), ba cu ceapa + branza, sau cu mere. Astfel, dupa atatea experimente, eu am luat (decat) 1 kg, pe langa cele 5 de care tot intentionez sa ma descotorosesc :). Eu nu sunt grasa, dar nici nu vreau sa ma ingras. Sa ma mai dezgras un pic ar fi ideal. Pe principiul ca daca chiar vrei, poti, am inceput sa tranzitez spre legume, carne (mai) slaba, lactate, supe usurele, fructe, verdeturi si ce mai apare pe parcurs. Pe langa astea, un pahar de vin rosu/seara. Momentan e must usor fermentat, ca l-am gasit la Billa si mi s-o facut pofta. E bun. 

Daca ieri am scapat la piftie si jumari, azi NU. Am inceput cu o banana, o cafea (acum sunt la cafiaua 2, ca m-am trezit mai buimaca decat de obicei azi), o omleta la cuptor cu salata. Omleta, din doua oua batute cu sare si piper, adaugata o mana buna de patrunjel in amestec. Coapta pana se umfla frumusel si se rumeneste intr-un vas uns vag cu unt, tapetat cu malai; deasupra, cateva rosii uscate, masline si firimituri de branza de burduf. Salata, cu salata verde, ardei, praz, telina, ulei, otet si sare. O sa fac tot posibilul sa-mi arhivez aici (cat de cat) mesele, nu stiu daca o sa si reusesc. 





ATENTIE! Alegerile alimentare care urmeaza imi apartin, deci nu e o dieta luata de nu stiu pe unde, nu e de la doftor, eu le adun si le combin in functie de ce poftesc si cum cred ca s-ar potrivi. Practic, nici macar nu e dieta, insa, comparativ cu ce s-a consumat in casa noastra pana acum, cu siguranta e o schimbare. Nu e deloc cu infometare, ca nu mi-s dusa cu capu', e asa, dupa urechea proprie si personala. Numa' chestia cu vinul e gasita nu mai stiu in ce revista d-asta de femei, nu stiu cum, dar uite ca mi-o picat cu tronc ;). Sa vedem ce-o sa iasa! Noroc!