contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Operatiunea Micul Dejun

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
    Articol scris Loredana Stefan, CHHC, consilier reeducare alimentara.
 Ajungi la birou si te apuci de lucru: rapoarte vanzari, raspunsuri la email, oferte, telefoane …cate si mai cate, vin ca o avalansa, dimineata!
Se face ora 10.30-11.00 si bum!: te lovesti de un zid.

Te uiti la monitor dar e ca si cum te-ai uita in gol, ai vrea sa deschizi fereastra sau privesti aiurea prin birou. Cheful de munca dispare. Si parca si stomacul zice ceva, indecent de zgomotos…. Oare ce ai mancat la micul dejun?
 Nu-mi place sa spun “ti-am zis eu…” sau sa te sacai, dar probabil ca ai auzit inca de acasa zicala asta de o mie de ori: “micul dejun e cea mai importanta masa a zilei”. E modul in care corpul tau se alimenteaza la prima ora cu macro si micro nutrientii de care are are nevoie sa functioneze si sa te ajute si pe tine sa functionezi.
Bruschete cu avocado, ou si ton afumat

Asa cum ai grija sa apesi pe ambreiaj sa hranesti motorul tau cu benzina, ca sa te duca acolo unde vrei, asa ar trebui sa iti alimentezi corpul cu “benzina” lui.
Oare care sunt alegerile tale pentru micul dejun? O cana cu cafea la pachet? Un iaurt cu fructe de la magazinul din colt si o briosa in fata computerului, imediat ce ai ajuns la birou? Nimic?
 Corpul tau merita mai mult decat atat. Si tu meriti mai mult decat atat, nu crezi?
 Cand ai parte de un mic dejun adevarat, ziua ta decurge frumos: nu auzi zgomote ciudate in stomac, nu te apuca tremuratul inainte de pranz si nici nu ai probleme de atentie si concentrare.
 Ce mic dejun ti se potriveste?
 Unul din cele mai la indemana moduri de a afla ce anume iti foloseste tie este ceea ce eu am numit “Operatiunea Micul Dejun”.
Timp de o saptamana, mananca ceva diferit in fiecare zi. Noteaza ce anume ai mancat, cum te-ai simtit dupa si la doua ore distanta.
Ziua1: omleta
Ziua 2: salata de orez, linte sau naut cu legume
Ziua 3: ovaz neindulcit cu fructe uscate
Ziua 4: cereale din cutie
Ziua 5: briosa si cafea
Ziua 6: fructe proaspete
Ziua 7: legume proaspete
Quinoa, nuts & berries

Poti prelungi experimentul pentru inca o saptamana cu alte alimente diferite. Ce varianta e cea potrivita pentru tine? Care nu este? Ce ai aflat despre corpul tau in ultima saptamana? Dupa acest experiment incepe sa adaugi si sa combini din alimentele cu care te-ai inteles.
 Reeducarea alimentara
Vrei sa afli mai multe despre cum alegerile tale din farfurie iti influenteaza energia, imunitatea si calitatea vietii? Rezerva azi o consultatie gratuita aici.
Citeste toate articolele scrise de Loredana aici.