contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pancakes Cu Afine Si Iaurt

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
pancakes cu iaurt si afine

Va marturisesc ca eu nu sunt un impatimit al micului dejun. Mai mereu mi-am inceput dimineata cu o cafea buna si imi era suficient sa ma duca pana la pranz.
Da, stiu. Nu e deloc sanatos si a trebuit sa fac ceva eforturi sa renunt la acest prost obicei. Daca si voi aveti aceasi problema, puteti incepe de aici: "Operatiunea Micul-Dejun". Un ajutor de nadejde a fost pentru mine Natalia, care este un copil care adora micul dejun si la ea chiar este cea mai consistenta masa a zilei. Ba se mai si intinde si cate o ora: incepe cu lapte, continua cu banana si apoi cu mancare.
De aceea, vrand-nevrand, ma mobilizez si eu!
Intr-o dimineata intunecata, am pus la cale aceste minunate pancake-uri cu afine si iaurt! Sunt o minunatie pufoasa.



Ingrediente
2 oua
200 ml iaurt
5 linguri de unt
200 gr faina
un praf de sare
2 linguri zahar
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita praf de copt
o canuta de afine
pancakes cu afine
Separati ouale si bateti bine galbenusurile cu untul si zaharul. Incorporati apoi iaurtul si incet, in ploaie, adaugati faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt.
Puneti putina sare peste albusuri si bateti-le intr-o spuma tare. Incorporati aceasta spuma in aluatul obtinut mai sus, amestecand incet cu o lingura de lemn.
Incepeti sa prajiti aluatul intr-o tigaie incinsa. Cand pe suprafata apar mici bule de aer, presarati cu cateva afine si intoarceti clatita.
In cateva minute veti avea cel mai pufos si delicios turnulet de clatite!