contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pancakes Cu Coacaze Negre

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

pancakes cu coacaze

Cand spun mic dejun de Duminica, spun cu siguranta pancakes, iar daca sunt cu afine sau coacaze, atunci chiar ca e pura placere. Ahhh, pancakes… Atat de pufoase si bune, dulceata lor contrasteaza minunat cu coacazele acrisoare. Daca nu m-as abtine nu stiu la a cata m-as opri… Chiar nu am curaj sa ma gandesc. *__* My favourite Sunday morning comfort food… <3

Ingrediente:

200 ml lapte (sau apa)

100 g iaurt grecesc

2 linguri unt topit si racit

250 g afine

350 g faina 000

1/2 lingurita sare

3 lingurite rase praf de copt

2-3 linguri zahar

vanilie

1 ou

Mod de preparare:

Amestecam intr-un vas toate ingredientele lichide, (dintre care oul il batem putin separat si-l adaugam) iar in altul cele uscate, pe care le cernem impreuna. Facem o gropita in faina & co si turnam compozitia lichida.

Cu un tel,mixer, sau chiar furculita, amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Va trebui sa obtinem o pasta destul de densa. Daca nu e asa, mai putem adauga putina faina.

pancakes collage

Incingem tigaia, o ungem cu o bucatica mica de unt, dupa care, folosind cateva servetele suprapuse stergem tigaia. Asta ajuta la obtinerea unei culori uniforme. Atentie sa nu va frigeti!

Luam cate 2 linguri din compozitie si le punem una peste alta , lasand compozitia sa se imprastie singura. Daca e prea groasa, o puteti ajuta intinzand-o foarte usor cu dosul lingurii. Stratul trebuie sa fie destul de gros.

Luam cateva afine si le impingem usor cu degetul in pancake, cand este inca in stare lichida.

Cand incep sa se formeze basicute la suprafata, cam dupa 2 minute, controlam si marginile, si daca s-au colorat usor, intoarcem pancake-ul pe partea cealalta si mai lasam cca 1 minut. Depinde de intensitatea focului.

Pe masura ce se coc, le punem una peste alta, sa ramana calde, si la sfarsit le servim cu sirop de artar, sau miere, sau… asa, pur si simplu, fiindca sunt innebunitor de bune.

Pancakes cu coacaze 2

S-aveti pofta !