contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pandispan De Post, Cu Mac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Dragii mei, prajituri de post am tot postat de-a lungul timpului, voi stiti prea bine, dar inca pandispan nu am facut (sincer, nici nu credeam ca se poate prepara un pandispan de post :P, si mai ales atat de bun!!!!!!!!!!!!!!!)
Se face incredibil de usor, asa ca va urez de pe acum sa aveti spor si pofta pe masura :))
Ingrediente:
- 200 g. margarina
- 100 g. zahar
- 350 g. faina
- 100 g. nuca sau migdale
- 2 linguri mac (nemacinat)
- 2 linguri cu miere
- 250 ml. apa minerala
- 1 portocala mare sau lamaie
- 1 pliculet praf de copt (10 g.)
- zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare:
Se rumenesc nucile intregi, sau migdalele, intr-o tigaie sau la cuptor. Cand s-au racorit, se maruntesc la robot sau la masina de tocat.
Se adauga intr-un vas margarina tinuta la temperatura camerei si zaharul; se mixeaza cateva secunde.
Se adauga mierea, macul, apa minerala, coaja si sucul de portocala/lamaie.
Se incorporeaza apoi faina si praful de copt, ambele cernute, si nuca sau migdalele macinate.
Se amesteca bine compozitia rezultata si se toarna intr-o forma rotunda (cu pereti detasabili) cu diam. de 26 cm., tapetata cu hartie de copt sau unsa cu margarina si tapetata cu faina.
Se coace pandispanul la 180 grade C. (foc potrivit) timp de cca. 35-40 de minute, dupa care se lasa sa se raceasca in forma. Se pudreaza prajitura cu zahar pudra si se serveste, daca vreti, langa o cafea aromata :)
Eu asa am facut :P
O explozie de gusturi!!!!!!!!!!!!!!



P.S. Prajitura se poate si insiropa, cu suc proaspat de portocale sau cu sirop de zahar ars ori chiar zeama din compot ;)