contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Papricaş De Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am vrut să fac o tocană clasică de ciuperci cu smântână, dar m-am gândit să-i aduc câteva elemente noi.
Cine nu se poate decide între ciuperci cu smântână sau ciuperci cu usturoi, poate alege această reţetă, care corespunde ambelor variante.
Folosim orice fel de ciuperci; eu am avut champignon şi pleurotus.
Ingrediente:
500 g ciuperci
o ceapă
50 ml ulei
sare, piper, boia de ardei
3 căţei de usturoi
150 ml smântână
o lingură cu făină
mărar sau pătrunjel
Tăiem ceapa mărunt şi o calim în 2-3 linguri de ulei încins - fără să o rumenim.
Este indicat să o presărăm cu puţină sare, pentru că astfel ceapa se înmoaie mai repede.
Când este uşor călită, adăugăm o linguriţă de boia (dulce, iute sau de-amândouă - după gust).
Călim boiaua, amestecând cu lingura de lemn, apoi adăugăm o cană cu apă clocotită şi lăsăm să fiarbă ceapa până ce scade apa şi ceapa e fiartă.
În acest moment adăugăm ciupercile tăiate felii, cuburi sau tocate mai mărunt, cum vrea fiecare.

Mai punem puţină apă caldă, să cuprindă ciupercile, dar nu prea multă, pentru că şi ciupercile vor lăsa zeama lor.
Le lăsăm să fiarbă 20 de minute.
Adăugăm smântâna amestecată cu făina şi puţina apă, mai dăm un clocot.
Punem mărarul şi usturoiul pisat.

 Se poate servi cu mămăligă sau cu pâine prăjită.