contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pariziene Cu Cascaval Si Carnat Stik

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ce poate fi mai bun la micul dejun decat o bunatate pufoasa si delicioasa?! Iar combinatia cascaval - carnat stik, a fost delicioasa!!! 
Si daca-i aluat, o pun pe lista pentru Provocarea "Dulce Romanie".

Ingrediente:
500 g faina + cca 100 g 
250 g lapte batut
10 g drojdie uscata
1 ou
100 ml ulei
1 lingurita sare
200 g cascaval de oaie
2 bucati carnat stik
1 galbenus + 2 linguri lapte ptr uns


Cele 500 g faina le-am cernut intr-un castron. Am adaugat drojdia si am amestecat. Treptat am pus laptele batut, oul si sarea. Am inceput framantatul, adaugand uleiul, treptat. Am framantat aluatul cca 10 minute, pana acesta devine elastic. L-am lasat la crescut cca 45 minute, intr-un loc fara curent, intr-un castron, acoperit cu folie alimentara, iar deasupra cu un prosop.
Pe masa infainata am rasturnat aluatul, l-am impartit in 10 bilute, pe care le-am mai lasat la crescut vre-o 10 minute. Fiecare bucata am antins-o cu sucitorul, dandu-i o forma ovala, cu o grosime de cca 0,5 cm. Am franjurat cu un cutit cam jumatate din aluat, iar pe portiunea nefranjurata am pus cam 1 lingura cu varf de cascaval ras si cate rondele de carnat. Am inchis aluatul in zona cu umplutura, presand usor marginile, apoi am rulat. Am procedat identidic la toate cele 10 bilute. 
Am pus cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei, le-am uns cu galbenus de ou amestecat cu lapte, si am dat tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu-mic, pentru 30 minute.
Dupa cum se vede in poza, n-am strans bine marginile, iar la cateva a iesit putin cascaval.. Dar n-a fost bai, s-au mancat toate, si au mai fost solicitari!  Noi am servit parizienele cu cate o cana de iaurt de capra. O bunatate de combinatie!!!
Va invit la niste cornuri satioase si delicioase!!!