contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Parjoale Cu Mozzarella Si Rosii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Iata o reteta simpatica, in care parjoalele de vita servesc, de fapt, ca suport unei salate caprese. Combinatia este delicioasa si se potriveste foarte bine cu Merlotul 2009 de la Alira.


Bucatarie: italiana
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 20 minute
Timp de gatit: 20 minute

Ingrediente:
2 felii de paine alba, fara coaja
3-4 linguri de lapte
2 oua, batute
4 catei de usturoi, rasi
1/2 lingurita de boia iute
650 g carne amestec de carne tocata de porc si de vita
1/2 cana cu pesmet
1/4 cana cu ulei de floarea-soarelui, sau cat este nevoie
2 linguri de ulei de masline extra virgin
2 linguri de frunze proaspete de busuioc, tocate
1-2 rosii mari
1-2 bila mari de branza mozzarella, feliate
sare
piper negru, proaspat macinat
Parmesan, proaspat ras, pentru servit

Instructiuni:
Se rupe miezul de paine bucatele si se combina cu laptele. Se lasa ca painea sa absoarba lichidul, apoi se sfarama cu o lingura pana se obtine un fel de pasta.
Se presara pesmetul pe o farfurie mare.

Se amesteca intr-un castron mare carnea cu pasta de paine, oua, usturoi, boia iute, sare si piper. Se imparte mixtura in 6 parti egale si se modeleaza ca parjoale. Se tavalesc prin pesmet, pana ce sunt acoperite uniform.

Se incinge uleiul intr-o tigaie (este nevoie de un strat de minim 5 mm de ulei). Se prajesc parjoalele 2 minute pe fiecare parte. Se transfera apoi pe prosoape de hartie, ca sa se scurga de ulei.

Se incinge cuptorul la 200 °C. Se asaza pe fiecare parjoala cate o felie de rosie. Se sareaza, se pipereaza si se presara cu tocatura de busuioc. Deasupra se asaza o felie de branza mozzarella. Se preseaza putin, ca sa se fixeze bine.
Se unge un platou cu putin ulei. Se transfera parjoalele in platou. Se coc 5-10 minute, sau pana cand mozzarella s-a topit. Se presara parjoalele cu Parmesan si se servesc imediat, ornate cu frunze de busuioc si stropite cu putin ulei de masline extra virgin.

Vinul potrivit: Merlot Alira 2009

WineRo pe FaceBook.

Iata lista magazinelor de unde se pot cumpara vinurile produse si distribuite de WineRo.

Pin It