contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Parjoale Sarbesti (plescavita)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

parjoale sarbesti - plescavita 7

Bucătării tradiţionale…
E bine să le-ncerci pe toate.
Să faci orez precum chinezul
Şi ca în Mexic iuţi bucate.
La capitolul specific,
Italianul mangia pizza,
Grecul prepară tzatziki,
Iară sârbul plescaviţa.

Ce iti trebuie pentru 4 parjoale (poza 1)
- 500 gr de carne tocata amestec porc si vita (am tocat in casa)
- 1 ceapa (tocata marunt )
- 4 catei de usturoi
- sare, piper, boia
- 4 felii de cascaval (am razuit cascavalul)

Plan de lucru:
- amestecam intr-un bol carnea tocata, ceapa marunt tocata , usturoiul pisat si condimentele (poza 2). Compozitia obtinuta o impartim in opt. Turtim fiecare “bila” de carne in forma unei chiftele plate, apoi presaram cascavalul razuit (poza 3). Acoperim cu o chiftea de aceleasi dimensiuni. Obtinem, astfel, parjoala (poza 4).
-punem plescavita (pljeskavica) pe gratarul bine incins (poza 5). Rumenim pe ambele parti, apoi servim (poza 6).
-Am servit cu garnitura piure de cartofi cu praz la cuptor (reteta pentru el e pe vine). Pofta buna/ Dobar apetit! (poza 7)

Timp de preparare: 30 de minute

parjoale sarbesti - plescavita 1 parjoale sarbesti - plescavita 2 parjoale sarbesti - plescavita 3 parjoale sarbesti - plescavita 4 parjoale sarbesti - plescavita 5 parjoale sarbesti - plescavita 6 parjoale sarbesti - plescavita 7
Filed under: A5. Preparate din porc&vita