contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pasca Aromata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga













Ingrediente:
Aluat :
500 g faina de buna calitate
200 ml smantana
4 galbenusuri
100 g unt
1 plic drojdie uscata
Coaja rasa de portocale
Coaja rasa de lamaie
Esenta de rom
170 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
Umplutura
1 kg branza de vaci scursa
200 ml smantana
6 oua
100 g gris
300 g zahar
300 g stafide asortate
Coaja de portocala
1 pliculet zahar vanilat
1 galbenus pentru uns
cognac
Mod de preparare :
Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei.Se bate cu mixerul untul dupa care se adauga smantana si galbenusurile care au fost frecate separat cu zaharul vanilat, esentele si coaja de portocale. Se adauga treptat faina si celelalte ingrediente incorporandu-se usor cu mana, pana se formeaza un aluat care se lasa la crescut la loc cald pentru aproximativ o ora. Stafidele le-am hidratat putin in cognac.Intre timp se freaca branza, smantana si ouale cu mixerul pana devine o compozitie cremoasa apoi se adauga restul ingredientelor amestecandu-se usor cu o lingura de lemn. Cine doreste o pasca mult mai fina poate da branza prin sita, eu o prefer in prima varianta. Se opreste o parte din aluat (1/3) pentru snurul impletit iar restul se intinde intr-o foaie mai subtire si se imbraca o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Se varsa umplutura de branza si se aseaza deasupra snurul impletit. Se unge aluatul de deasupra cu galbenus de ou. Se da la cuptorul incalzit pentru aproximativ 50 de minute. Este gata cand s-a rumenit si aluatul de pe margini. Se taie cand s-a racit complet.

Articol recomandat de wwwsimona-susu.blogspot.com