contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pasta De Fasole Rosie Cu Masline, Cimbru Si Usturoi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Prima data cand am facut-o, am realizat cat e de buna si ce bine se potriveste fasolea asta pentru asa ceva. Ca sa n-o mai lungesc: 230 g fasole rosie fiarta, 50 g amestec de masline kalamata si negre tocate, 1 lg-ta de boia, 1 sfert de lg-ta de cimbru uscat, sare - in functie de cat is de sarate maslinele, piper - in functie de cat de picanta o vreti, 1 catel de usturoi ras fin, 1 varf de cutit de coaja rasa de lamaie, 50 ml ulei extra si 30 ml zeama de lamaie. Se mixeaza toate cele pana obtinem pasta, in afara de masline, ca astea se amesteca la sfarsit. Mi se pare excelent de buna, dar mie in principiu imi plac chestiile astea de pus pe pita, pastele/cremele/pateurile.



M-am jucat un pic, colorat, ce-i drept. Am vrut sa rezulte ceva fensi, o iesit mai degraba ca la rugi sau ca la restaurantele unde se vede ca bucataru' se straduieste prea mult la dizainul farfuriei. Am si zile mai bune, va zic, asta o fost o exceptie. Sosul ala galben nu e mustar, e din suc de grapefruit, ulei extra, avocado si un pic de sare, neasteptat de bun. Una peste alta, somon + pasta de fasole + castravete = bun, chiar bun! Puteti incerca. Nu trebuie sa va complicati neaparat cu rulatul, e mai migalos, puteti aseza pasta pe felii de castravete si deasupra, o fasie de somon.


Pentru salata.

Farfuria. By Getutza Dizain, cum scrie pe tricoul meu de la pitzipoanca.org, care nu mai e. Site-ul, vreau sa zic, ca tricoul il mai am.