contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paste (aproape) Puttanesca

articol scris de hobbybucatar blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
• ulei de masline • seminte de pin • sare, piper • 2 fileuri de ansoa (optional)

Servite intr-o farfurie speciala pentru paste, adusa tocmai din Italia (vorbesc serios!), aceste paste nu sunt tocmai ceea ce un italian get-beget ar numi "puttanesca", dar cred ca oricum italienii din vechime amestecau cam de toate in pastele lor.
Mai ales ca "pastele tarfei" sau, ca sa o spun mai frumos, citandu-l pe Jamie Oliver, "pastele fetei de la colt", erau de fapt felul de mancare al saracilor, care nu isi permiteau sa adauge peste aceste paste decat ceapa calita in ulei si rosii... La care puneau ce mai gaseau prin gradina sau camara: busuioc verde, niste branza, nicidecum parmezan, ceva peste, nicidecum ansoa, si uneori pesmet prajit
Ei, daca eu am ansoa, parmezan si un rest de seminte de pin prin frigider se cheama ca am dat deja fetei de la colt o aura... nobila.

Mod de preparare:

Cat fierb pastele, puneti intr-un castron cubul de unt, parmezan ras si un catel de usturoi zdrobit, apoi adaugati 2 linguri din apa in care fierb pastele si faceti un sos cu care ungeti tot castronul. Aici o sa puneti pastele scurse si o sa le amestecati bine-bine cu sosul - truc garantat delicios, furat de la Jamie Oliver, chiar din prima lui carte, si utilizat la aproape orice reteta de paste de cand l-am imvatat.

Separat, caliti intr-o tigaie ceapa si ardeiul, apoi adaugati conserva de rosii plus un pahar cu apa si lasati sa fiarba pana scade si obtineti un sos gros. Tocati fileurile de ansoa, jumatate din busioc si al doilea catel de usturoi, adaugati la sos si amestecati 2 minute, apoi dati deoparte.

Sosul se serveste langa paste, iar semintele de pin, usor rumenite inainte, se presara pe deasupra pastelor, impreuna cu niste parmezan...

...dar in imagine aveti niste paste gata amestecat cu sosul, fix inainte de a fi infulecate. Calde!


Reteta recomandata de HobbyBucatar.blogspot.com