contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paste Cu Iaurt Si Dulceata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Va propun un desert, sa-i zicem, inventie proprie, conceput in fara vitrinei de la magazinul cu delicatese grecesti din Piata Traian. Am vazut acolo o dulceata de portocale salbatice, care m-a tras de maneca. Cumparasem deja o cutie cu celebrul iaurt grecesc, asa ca lucrurile s-au legat in mintea mea si ceea ce a iesit puteti vedea mai jos.

Desertul acesta nu numai ca este surprinzator si arata bine, dar este in acelasi timp si extrem de convingator prin aroma deosebita si gustul delicios.

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 5 minute + racire
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
200 g farfalle
1/2 lingurita de sare
3 linguri de zahar
1 jumatate de portocala, taiata in patru
1 lingurita de coaja de portocala rasa
200 g iaurt grecesc
6 linguri de dulceata de portocale salbatice, cu sirop
2 linguri de menta proaspata, tocata
1/3 lingurita de scortisoara, macinata
1/3 lingurita de nucsoare, rasa
1/3 lingurita de cardamom verde, macinat
1/3 lingurita de anason stelat, macinat
frunze proaspete de menta, pentru ornat

Instructiuni:
Se prepara sosul amestecand iaurtul cu trei sferturi din siropul de la dulceata, menta si mirodenii. Se pune la rece minim 30 de minute. Daca sosul nu este indeajuns de dulce, se mai pot adauga zahar, miere sau sirop de dulceata.

Intre timp se pune apa la fiert, la foc iute. Se adauga sarea si zaharul si se amesteca pana se dizolva. Se adauga apoi pastele si bucatile de portocala. Se fierb pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, se scurg, se spala rapid sub jet de apa rece si se scurg din nou. Se arunca bucatile de portocala.

Se servesc pastele amestecate cu sos de iaurt. Peste acesta se asaza boabele de la dulceata si restul de sirop se lasa sa curga, in spirala, peste paste. Se presara deasupra coaja de portocale rasa si se orneaza cu frunze proaspete de menta.

Nota:
Eu am folosit dulceata de portocale salbatice, fiindca mi s-a parut decorativa si mai deosebita. Puteti incerca, bineinteles, cu multe alte feluri de dulceata, dar este mai bine sa le alegeti pe acelea care ofera fructe, sau bucati de fructe, intregi si aspectuoase. Armonizati restul ingredientelor cu dulceata aleasa (cum am facut eu cu coaja rasa de portocala, pastele fierte cu jumatati de portocala etc.).

In loc de iaurt grecesc, puteti folosi smantana, sau un alt iaurt care nu este acru.