contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pastrav Umplut Cu Ardei Copti

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ideea pastravilor astia,a pornit de la niste pastravi mancati in Bulgaria,asta vara,doar ca ei ii facusera in folie la gratar si umplutura era putin altfel.Eu i-am facut in tigaia zepter,dar pot fi la fel de bine facuti inveliti in folie pe un gratar la aragaz.Simplu si extrem de aromati.
INGREDIENTE :
-eu am facut 3 pastravi,cumparati gata eviscerati
-2 ardei copti
-3 catei de usturoi
-sare,piper cu lamaie  sau fara si lamaia separat
-un condiment iute ce va place,eu am folosit condiment creol,dar asta nu se gaseste in romania
-o legatura de marar tocata
-ulei
MOD DE PREPARARE :
-curatati pestii,daca e cazul,eu i-am cumparat gata eviscerati
-ungeti-i cu ulei si pe dinafara si pe dinauntru
-presarati la interior condimentul iute,piperul cu lamaie (daca nu aveti, doar piperul si puneti bucatele de lamaie)

-asezati feliile de ardei copt,caperele si mararul.Puteti adauga ciuperci,rosii,ceapa
-am incins 3 minute tigaia zepter,am pus pestii si am stors zeama de la o lamaie mare  (daca nu va place prea acru puteti adauga 50 ml apa) si am presarat cu capere.Am fript cate 4 minute pe fiecare parte,cu capul pus.Daca nu aveti tigaie zepter,puteti inveli pestii in folie si-i puneti pe gratar sau la cuptor,cu acelasi succes,probabil in jur de 20 de minute.In acest din urma caz,verificati intepand pestele cu furculita, daca este facut,carnea nu trebuie sa opuna rezistenta.

-serviti pestele cu cartofi natur,sau alta garnitura de legume ce vi se pare potrivita.Noi i-am mancat cu salata de ardei copti,pentru ca ne place tare mult.Pe principiul " cui pe cui se scoate !"