contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Patratele Delicioase Cu Lamaie Si Zmeura

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
     Desi nu sunt mare fan al prajiturilor cu lamaie m-am indragostit instant de patratelele astea minunate. De ce? Pai pentru ca sunt ROZ si pentru ca acest lucru se datoreazi zmeurei pe care o ador. Un alt plus ar fi textura fina, aroma dulce acrisoara atat de potrivita pantru zilele calde de vara (whatever that means :D) si usurinta prepararii. Thanks sophistimom for the recipe!

Ingrediente:
usor, timp de preparare, 16 portii
pentru crusta
120 g unt la temperatura camerei
50 g  zahar pudra
100 g faina
un varf de cutit de sare
pentru crema
200 g zahar tos
3 albusuri
1 ou
150 ml suc proaspat de lamaie (de la 3 lamai)
2 linguri coaja rasa de lamaie
65 g faina alba
sare
300 g zmeura proaspata sau decongelata
zahar pudra pentru decor

Preparare:
     Incalzeste cuptorul la 180 de grade celsius si captuseste cu hartie de copt o tava patrata de 20x20 cm. Intr-un bol incapator mixeaza untul cu zaharul si sarea pana devine cremos. Adauga faina si mai mixeaza 1-2 minute pana se incorporeaza. Cu ajutorul mainilor bine pudrate cu faina intinde aluatul pe baza tavii. Da la cuptor pentru 10-15 minute, pana devine aurie.

     Intre timp ocupa-te de crema. Stoarce lamaile si da zmeura printr-o sita fina pentru a scapa de samburi. Intr-un vas incapator amesteca oul, albusurile, zaharul, faina, coaja si sucul de lamaie folosindu-te de un tel. Nu e nevoie sa le bati prea mult, ci doar atat cat sa se amestece. Adauga piureul de zmeura si incorporeaza-l bine. Toarna compozitia peste blatul precopt si mai da la cuptor inca 20-30 de minute pana se intareste.

     Lasa sa se raceasca apoi taie in 16 bucati. Ideal e sa o tii cateva ore la congelator, dar poti gusta o bucatica si inainte de etapa asta. Enjoy!

     P.S.-Folosind cantitatea de zahar mentionata vei obtine o prajitura acrisoara. Daca preferi prajiturile mai dulci poti  creste cantitatea de zahar sau poti inlocui jumatate din sucul de lamaie cu suc de ananas.

                                                                                                  yours truly, pink cakes lover,                                                                                                                 Lavinia