contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pe Scurt: De Ce Nu Citesc Bloguri Culinare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Da, nu le citesc. Sunt abonată pe Facebook numai la Chez Mazilique. Dau click din când în când pe linkurile Cristinei şi îi citesc cu plăcere posturile pentru că scrie lejer şi nu se ia atât de în serios precum mulţi alţii. Mai frunzăresc alte bloguri când autorii intră la mine şi comentează. Aşa am descoperit Mitinita, Dulcegării Culinare, Gaby's Blog şi Crazy Mother Cooker. Slavă Domnului, toate super ok, cu reţete bune şi sfaturi utile.

Revenind:

1. Nu suntem niciunul bucătar de profesie. Motivul numărul 1 pentru care tonul de expert în bucătărie ar trebui adoptat mai rar. Ceea ce facem noi e o joacă dacă o comparăm cu munca unui chef. Există şi excepţii, desigur, oameni care şi-au luat pasiunea/curiozitatea în serios, au studiat şi au ajuns să fie experţi în domeniul despre care scriu (exemplu concludent: Codruţa).

2. Declaraţiile de genul "mâncarea mea preferată este cea din ţara x" îmi taie respiraţia. X-ul poţi să-l citeşti ca Italia, China, Thailanda, Filipine sau Cuba. Cei mai mulţi dintre împătimiţii respectivi au mâncat cea mai bună pizza la Quattro Stagioni. Cazul cel mai fericit: au savurat împreună cu localnicii un Phad Thai pe stradă, în Bangkok. 
Nu ai cum să te declari fanul unei bucătării naţionale până nu ai făcut tururi în lung şi-n lat prin ţara în cauză, nu ai mâncat în restaurante de 5 stele şi la o amărâtă de bunică acasă. Reţetele de pe internet şi de prin restaurantele care gem de turişti nu-s bucătărie tradiţională!

3. Rucola, parmezanul sau mascarpone sunt doar nişte ingrediente. Faptul că sunt parte a unei reţete pe care ai executat-o cu succes nu te face pe tine expert gourmand! E ca şi cum un italian ar considera urda sau mărarul o fiţă. 

4. Nu suport să văd pozele greţoase. Nu, nu am nicio pretenţie că eu mă pricep să fac fotografii bune mâncărurilor pe care le prepar. Însă am decenţa să nu public poze cu scârbăşenii maronii într-o tigaie arsă sau fotografii făcute cu bliţul peste care să-mi mai pun şi watermark mare cât capul meu zevzec. 

5. "Am făcut şi eu, uite aici: link". E un link fals, nu da click. Sunt pline blogurile de astfel de comentarii, semn distinctiv că nu se găteşte din pasiune, ci pentru trafic.