contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Peltea De Gutui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Pelteaua de gutui se face din ce ramane de la dulceata, si anume coji, cotoare, seminte.
Zilele trecute, impreuna cu sora mea am facut dulceata de gutui (urmeaza sa postez reteta), si bineinteles ca mi-au ramas cotoarele si cojile de la gutui. Din toate acestea am facut o peltea delicioasa.

Ingredientele folosite au fost:
2 kg de cotoare si coji de gutui
6 mere ionatane coapte bine (pentru culoare si aroma)
3 kg zahar
1 lamaie stoarsa
2 plicuri Gel fix de la Dr. Oetker
3 l apa


Cojile si cotoarele de la gutui impreuna cu merele taiate felii, se pun pe foc in apa cu zahar. 
V-ati dat seama cred, ca la 1 kg fructe punem 1 litru de apa si 1 kg zahar.
Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand scade cam un sfert din lichid, iar fructele se inmoaie bine de tot.
Turnam zeama de la lamaia stoarsa, si strecuram fructele 
printr-o sita in care am pus si tifon.

In zeama rezultata turman Gel fixul de la Dr. Oetker preparat conform instructiunilor de pe pachet.
Mai lasam la foc cca 5 minute si turnam pelteaua fierbinte in borcanele fierbinti sterilizate in cuptor.
Puteti sa le bagati si 3 minute la microunde, vor fii fierbinti si gata de pus fierbinte in ele.
Infiletam capacele si gata pelteaua.


Culoarea rosie se datoreaza merelor...:-)