contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pepparkakor - Fursecuri Suedeze Cu Ghimbir

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
      A patra provocare a maratonului Electrolux se numeste Delicii suedeze si zau ca m-a pus in dificultate. Tot ce stiu despre mancarea suedeza sunt chiftelutele de la IKEA, pe care le-am incercat candva acasa. Ar mai fi gravlax, o metoda de preaparare a somonului, care, desi delicioasa, dureaza prea mult si este usor prea meticuloasa pentru a fi incercata acasa.
      Asa se face ca am luat internetul si cartile de bucate la rasfoit si am ajuns la concluzia ca trebuie sa gatesc ceva simplu si de sezon, asa cum fac suedezii. Si ce-ar putea fi mai bun pe vremea asta decat niste prajiturele crocante si aromate, numai bune alaturi de un pahar de lapte sau de vin fiert aromat.
Ingrediente:
1 cana zahar
170 g unt
1 ou
2 linguri melasa
2 cani faina
2 lingurite bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
1/2 lingurita nucsoara
1 lingurita ghimbir
1 lingurita scortisoara
Preparare:
     Intr-un vas incapator mixati untul cu zaharul pana obtineti o textura cremoasa. Adaugati oul si melasa si continuati sa mixati. Intr-un alt vas amestecati faina, bicarbonatul si condimentele apoi adaugatile in transe peste crema de unt, mixand pana le incorporati complet.
     Ungeti-va mainile cu putin unt si formati fursecuri un pic mai mici decat o nuca pe care le tavaliti prin zahar tos si le asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt  cu 4-5 cm intre ele. Dati la cuptor la 190 de grade pentru 7-8 minute. Stati cu ochii pe ele pentru ca se rumenesc foarte repede si riscati sa se arda.
     Lasati-le sa se raceasca pe un gratar apoi pastrati-le in cutii inchise etans.
     La sfarsit revin cu rugamintea de a-mi lasa un comentariu aici sau un like pe Facebook. Bineinteles, doar daca va place reteta.