contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piept De Pui Cu Legume La Gratar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ieri a fost din nou una dintre zilele în care a trebuit să fac inventarul resturilor din frigider şi să le folosesc. Nici n-a fost prea greu. Aveam un dovlecel, o jumătate de vânătă, câteva ciuperci, roşii şi salată. Am mai cumpărat nişte piept de pui si am făcut o farfurie cu piept de pui şi legume la grătar şi nişte salată. Grătarul de-afară nu l-am putut folosi din cauza ploii, aşa că am folosit tigaia-grill pentru prăjire.

 Grillteller (14)a

Am făcut o marinadă din ulei de măsline, sare, piper, rozmarin şi cimbru tocate mărunt, usturoi, coajă şi puţină zeamă de lămâie. Am curăţat pieptul de pui (2 buc.) de grăsime şi l-am pus într-o pungă de plastic. Am adăugat marinada în pungă şi am masat bine carnea. Am lăsat să se marineze la frigider timp de vreo 3 ore.

Am pregătit legumele: le-am curăţat şi feliat, le-am condimentat cu sare. Am pus o tigaie-grill la încins şi le-am prăjit. Ciupercile le-am umplut cu nişte brânză şi frunze de pătrunjel. Am aşezat apoi legumele pe farfurii şi le-am stropit cu nişte ulei de măsline.

Într-o altă tigaie încinsă am pus pieptul de pui la prăjit, prima dată la foc mare, pentru a se “închide” carnea şi a nu lăsa sucul propriu să se scurgă, iar apoi am redus temperatura.

Între timp am făcut o salată verde cu roşii.

Grillteller (11)a