contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piept De Pui Cu Legume

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ce poate fi mai la indemana bucataresei si mai pe gustul tuturor (mai putin al meu :P) decat o reteta cu piept de pui? Ei bine, pe mine, personal, nu ma incanta carnea alba si slaba, abia imi aluneca dumicatii pe gat, asa incat mereu incerc sa ii dau mai mult gust, mai multa savoare. Daca un piept de pui la gratar cu legume alaturi probabil ca mai greu mi-ar starni papilele, aceasta idee pe care am vazut-o in urma cu vreo luna intr-o emisiune de pe euforia mi s-a parut cu potential, asa incat azi am reprodus-o, din memorie, probabil ca reteta de la televizor nu era exact asa, dar pe-acilea. Iata ce a iesit:
Ingrediente:
(pentru 3 portii)
  • 3 felii zdravene de piept de pui, pregatite ca pentru snitel (cate 1/2 de piept de pui mare/felie)
  • bucatile mai mici de la pieptii de pui + 1/2 de piept de pui, taiate in cubulete
  • 1/2 de ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 morcov mic
  • 3-4 linguri de fasole verde (congelata, proaspata sau din conserva) - ideal ar fi cate 2-3 fire de sparanghel la fiecare bucata, eu nu am avut
  • patrunjel verde tocat
  • sare si piper
  • 3 linguri de ulei de masline extravirgin

Preparare:

Se aleg deci, doi piepti de pui mari si frumosi, se despart "pieptii mici", care se taie in cubulete, la fel si o jumatate de piept de pui. Cele 3 jumatati de piept de pui ramase se bat cu ciocanul pentru snitele, preferabil intre doua folii de plastic (ca sa nu se sfarame si sa nu sara bucatele de carne prin toata bucataria).

 

 

Carnea taiata cubulete se toaca fin, impreuna cu 1/2 de ceapa si catelul de usturoi (eu am dat totul la robot). Se adauga patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust si se amesteca bine.

 

 

Feliile de piept de pui se sareaza si se condimenteaza; morcovul se curata si se taie in bastonase lungi de 8-10 cm si cu grosimea de 0,5 cm.

 

 

Pe fiecare felie de piept de pui se aseaza cate o treime din umplutura, apoi bastonase de morcov, alternand cu bucatele de fasole verde (eu am avut congelata) sau cu fire de sparanghel (sau tije de apio etc.).
Fiecare felie de carne se impacheteaza ca o sarma mare si se fixeaza cu scobitori.
Intr-o tigaie, se incing 2 linguri de ulei de masline extravirgin, in care se rumenesc  in 3-4 minute "pachetelele" pe toate partile.
Imediat ce carnea s-a rumenit, se muta intr-un vas termorezistent. Se toarna pe deasupra uleiul de masline ramas (1 lingura), se acopera cu foile de aluminiu si se da vasul la cuptorul preincins la 190 de grade Celsius timp de 25-30 de minute.
Dupa trecerea acestui timp, se scoate carnea din cuptor si se lasa sa se "odihneasca" acoperita aproximativ 10-15 minute. Se scot apoi scobitorile si se serveste pipetul de pui alaturi de o garnitura si/sau salata dupa gust (in cazul meu, a fost o salata de telina cu morcov si mar).
Toate drepturile rezervate http://www.retetecalamama.ro, Laura Laurentiu

Articol recomandat de retetecalamama.ro