contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pizza, Branzoaica, Langoasa, Varzari

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Din nou de straja schelelor, plus cainele la regim, plus un rest de drojdie, ce mai tura vura, am facut un aluat pe care l-am testat si dospit la cald si la rece si au iesit cele de mai sus, portii de papusi.

pizza

Inainte de a pleca in excursia neculinara sa va arat mai intai gustarele de pe langa schele (asta inainte sa ii apuce decopertatul, acum nu mai pot poza).

Plus o Casi de plus (au dat la un ziar cadou labrador si i-am pictat eu ochii si gulerul alb).

Slide2

Evolutia reabilitarii, pai s-au revoltat aia de la prima scara ca le pute veceul (astia care au contractat nu au platit si pe cei ce le curata, nu au platit nici sa ia gunoiul, ca la balamuc e). Asa ca printre pomii mei care erau cu mierle si arici beneficiez de o minunata latrina, suedezii vad ca nu au probleme sa manance si sa bea si sa fumeze langa, probabil ca s-au nascut cu mirosul ala in nas, nu ma bag eu. Rezolvarea mea: nu mai aerisesc in spate, ce sa fac.

Slide3

Doreii de la tevile de apa calda s-au chinuit doua zile rupand zidurile pana si-au dat seama ca o teava de multi metri nu intra intr-un subsol de putini metri. Drept pentru care si-au luat pauza de masa, inca mai upt sa salvez rozmarinul si lavanda de ei.

Slide4

Mai sunt si alte aspecte placute, dar sa trecem la reteta noastra, care nu prea e reteta, ca e la ochi si nu am cantarit nimic, dar aveam pofta de langosi cu branza asa ca o sa aproximez.

Am pus cam o cana de faina, am facut o groapa in mijloc, am pus drojdie, putin zahar si lapte caldut, am lasat sa o ia din loc.

Am adaugat un ou, cam o cana de lapte batut (aveam in plus), am amestecat apoi am pus (da, ma enerva si pe mine acum cativa ani expresia) faina cat cuprinde. Si cam o cescuta de ulei.

Nu stiam ce va iesi, am lasat sa creasca, am facut primul test cu aluatul facut cu niste branza si prajit in ulei.

Slide5

Bun, putin cam gros si a ramas vag crud, dar nu e naspa daac intinzi bine.

Am lasat aluatul sa dospeasca la rece, cum m-a invatat Clau si Elena, da-le-as beri, Elenei aici, lui Clau cand ne-om revedea.

Asa ca am facut o langoasa simpla.

Slide6

Dintr-o bucata de aluat am facut pizza a la schela, cu liutenita in loc de sos de rosii, salam, mozzarella, busuioc si ulei de masline.

Slide7

Aluatul rezista, ca si coafura mea in bataia oxiacetilenei.

Slide8

Si pentru ca alina mi-a facut pofta de varzari, de fapt langosi cu varza, apai ce era sa fac? Cum am auzit ca se pune si ceapa la Neamt, apai asa facui, varza, ceapa, putin ulei, putin marar, mult piper, deja aluatul dospit la rece a devenit de vis lasat nitel la cald si am intins puuutin cam mult o foaie, dar nu conteaza.

Slide9

Asa ca edsi nu e un blog culinar, spre ca ati inteles reteta, caine de plus, latrina, aluat, varza, luati cu varzar daca nu va trece.

Slide10

Dupa gustul meu placintele cu varza sunt cele mai bune din lume, jur pe popotamas.

rororo