contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pizza Cu Ce Ai Prin Casă

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ce-aş mânca o pizza, îmi zice mama azi. Se face! îi zic. Bucurie mare pe capul meu că am motiv să mai trebăluiesc ceva în bucătărie. Am deschis frigiderul să văd ce-i pe acolo şi am identificat: salam uscat, brânză, ardei, roşii şi măsline. Suficient.

 

 

Pentru blat am folosit 3/4 de cubuleţ de drojdie proaspătă, 330g de făină, o ceaşcă de apă călduţă, o linguriţă de sare, o linguriţă de zahăr şi ulei de măsline.
Drojdia am topit-o cu zahărul - dacă nu îmi zicea mama probabil că muream şi nu ştiam că drojdia proaspătă se lichefiază dacă o amesteci cu zahăr. Am turnat peste ea apa şi am amestecat bine. Am adăugat în acelaşi bol făina şi sarea şi m-am pus pe frământat. Având coca omogenizată, am turnat un pic de ulei de măsline şi am mai frământat un pic. Operaţiunea asta cu frământatul şi adaosul de ulei de măsline s-a repetat de 4 ori până am zis stop. Coca era moale şi elastică. Am lăsat-o în bol, acoperită cu un prosop de bucătărie, ca să crescă frumos. Mi-am văzut de altă treabă (a se citi: am ieşit în curte s-o alerg pe Sophie) şi într-o oră coca şi-a dublat volumul. Perfect.

 

 

Am frământat-o doar un pic cu un praf de făină şi am întins-o bine, bine înainte de a îi face culcuş din hârtie de copt în tavă. Mama nu are tavă specială de pizza (există oare aşa ceva?), am folosit-o pe cea pătrată de la cuptor. Am garnisit-o cu ingredientele mai sus menţionate şi am băgat-o la cuptor. A durat 45 de minute, la 180 de grade.

 

 

Tocmai ce am terminat de mâncat toate marginile crocante. Au fost demenţiale cu ulei de măsline (chiar şi la restaurant pun ulei de măsline pe pizza).
Mamei i-a plăcut pizza foarte mult. O singură nedumerire a avut: de ce nu a crescut blatul în cuptor? Pentru că aşa i-am ordonat eu, să nu crească pufos ca la Pizza Hut!

Articol recomandat de sufletpentruhrana.blogspot.com