contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pizza Italiană Cu Busuioc şi Parmezan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Acest fel de pizza este foarte simplu de pregătit şi deoasebit de aromată. Pentru umplutură avem nevoie de ceea ce folosim de regulă la pizza sau ceea ce avem prin frigider (un mezel: salam, muşchi, cabanos, etc.), ciuperci conservate sau proaspete, ardei gras tăiat feliuţe, roşii tăiate felii subţiri, iar de acestă dată folosim parmezan în loc de caşcaval şi frunze de busuioc. De asemenea, avem nevoie de oregano (proaspăt sau uscat).
Pentru blatul de pizza putem cumpăra un aluat de pâine de la o brutărie oarecare (de regulă le găsim în orice cartier) sau putem face un aluat mai moale din făină (cernută), 2-3 linguri ulei (preferabil de măsline), 1 linguriţă zahăr, un praf de sare şi 1 cub de drojdie proaspătă (dizolvată într-o ceaşcă cu apă călduţă) sau 1/2 plic drojdie uscată. Amestecăm ingredientele până ce rezultă un aluat moale, dar legat, pe care îl lăsăm la crescut într-un loc cald, fiind acoperit cu un prosop.
Procedăm simplu:
- împărţim aluatul şi întindem blatul (preferabil cu mâna, deşi nu iese prea uniform), după care îl aşezăm într-o tavă presărată cu puţină făină. Aşezăm peste blat ingredientele în ordinea următoare: ciupercile, ardeiul şi cabanosul tăiat în felii mai subţiri, peste care presărăm un praf de oregano, roşiile feliate şi frunzele de busuioc spălate, doar rupte foarte puţin (efectul este mai frumos cu frunzele întregi);


Indicaţie: dacă nu folosiţi roşii feliate, faceţi un sos din 2 linguri bulion dizolvate în 1-2 căni apă şi condimentate cu sare, piper şi oregano. Cu acest sos de tomate ungeţi blatul după ce l-aţi aşezat în tavă.
- peste pizza se presară în final parmezan ras (din plin) sau caşcaval, după preferinţa fiecăruia;


- dăm tava la cuptorul bine încins şi coacem pizza la 200-210 grade, până s-a
rumenit frumos deasupra;

Menţiune: aveţi grijă să nu folosiţi busuioc românesc, din cel pe care îl folosesc preoţii în biserică, deoarece are o aromă mult prea puternică. Eu am folosit busuioc proaspăt, adus din Italia, care are o aromă mult mai uşoară faţă de cel autohton. Dacă nu aveţi, puteţi folosi din cel de cumpărat, uscat, care are o aromă uşoară, ce nu deranjează.

Dacă doriţi o pizza vegetariană, folosiţi porumb conservat în loc de mezel. Pizza este foarte bună şi în acestă variantă! Poftă bună!