contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta Cu Legume Sau Drob Vegan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O reteta din Tara Bucatelor
By Alice Ciobanu

O delicioasa Placinta cu legume sau un drob vegan, dupa cum mi-a placut sa ii spun :) . Asta e ceea ce va ofer astazi. Cred, cu tarie, ca asemenea placinta poate sta pe masa festiva, de sarbatoare, de duminica sau de Pasti, pe masa unui vegetarian sau nu:) Noua ne-a placut tare mult. E delicioasa, dulcica, sanatoasa. Iar ingredientele pe care eu am ales sa le imbin si sa le inchid in cateva foi de placinta fac ca acest preparat sa fie  superbissimo! Reteta a fost creata special pentru sectiunea de retete a site-ului revistei Andreea Raicu si publicata inainte de Pasti, aici.

Placinta cu legume sau drob vegan

Ingrediente pentru reteta de Placinta cu legume sau drob vegan

  • 6 foi de placinta
  • 100 ml ulei de susan
  • 300 gr ciuperci
  • 150 gr mazare 
  • 1 morcov
  • 1 fir de praz, numai partea alba
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1 lingurita de ierburi de provence
  • 1 lingurita tumeric

Placinta cu legume sau drob vegan

Mod de preparare pentru reteta de Placinta cu legume sau drob vegan

Intr-o tigaie incalziti usor 3 linguri de ulei de susan. Adaugati prazul, doar partea alba, taiata rondele si caliti-l putin, pe toate partile. Scoateti rondele de praz pe o farfurie calda si acoperiti-le cu un prosopel.
Intr-o tigaie de ceramica puneti feliile de ciuperci si lasati-le pe foc 10-15 minute pana se evapora apa lasata de acestea, dupa care le scoateti intr-un bol. Peste ele radeti morcovul pe razatoarea mica si adaugati boabele de mazare. Presarati sare si piper proaspat macinat si cateva ierburi de provence. Amestecati usor.

Ungeti cu ulei de susan un vas termorezistent. Puneti 5 foi de placinta, unse intre ele cu ulei de susan sau floarea soarelui. Puneti rondelele de praz si peste ele compozitia de legume. Inchideti drobul cu capetele foilor de placinta. Deasupra puneti o foaie de placinta usor incretita. Ungeti deasupra cu putin ulei in care ati amestecat o lingurita de tumeric.

Predati placinta cu legume sau drob vegan in cuptorul incins dinainte, la treapta 5-6, si coaceti 40 minute la treapta 2-3. Seriviti aces preparat caldut alaturi de o salata cu ridichi de luna.

Placinta cu legume sau drob vegan

Pofta buna!

Placinta cu legume sau drob vegan

Alte mega faine placinte cu legume am vazut la

Anddie – Placinta cu brocoli, spanac si ciuperci

Brindusa – un fel de placinta sau tarta de post 

Anda – ceva cu oua si spanac 

Acest articol Placinta cu legume sau drob vegan apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.