contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta La Tigaie Cu Branza Si Spanac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O reteta din Tara Bucatelor
By Alice Ciobanu

Acum ceva vreme am pregatit niste aluat pentru o Placinta la tigaie cu branza si spanac, o placinta turceasca, coapta rapid in ulei. E un fel de melc imens, o placinta din foi subtiri din faina si apa, rulate incet si umplute cu branza sarata, cozi de ceapa verde si spanac. O deliciosenie de placinta aperitiv, care poate fi umpluta si cu carne sau orice alte verdeturi. E usor de facut si copt, desi poate pare putin dificil procesul tehnologic de rulare a foilor umplute, dar nu va speriati, nu e absolut deloc asa. Deci, sa purcedem… notati!

Placinta la tigaie cu branza si spanac

Ingrediente pentru Placinta la tigaie cu branza si spanac

pentru aluat:

  • 100 ml lapte caldut
  • 1 1/2 pahar de faina Dobrogea 000
  • 1 strop de sare

pentru umplutura:

  • 300 gr branza sarata (folositi orice branza sarata, cas sarat framanat, branza de burduf, telemea rasa)
  • 50 gr smantana
  • 2-3 legaturi de spanac proaspat, oparite si scurse bine
  • cozi de ceapa verde de la o legatura de ceapa
  • ulei de floarea soarelui

Mod de preparare pentru reteta de Placinta la tigaie cu branza si spanac

Aluatul: Intr-un bol amestecati faina Dobrogea cu sarea si laptele caldut si amestecati, framanatand usor cu degetele rasfirate pana obtineti un aluat  omogen si nelipicios. Daca vi se pare ca mai trebuie putina faina, adaugati in timp de framantati. Nu trebuie sa obtineti un aluat dens si tare ca la taiteii de casa, ci un aluat obisnuit, ferm, nelipicios. Lasati aluatul sa se odihneasca, timp in care pregatiti umplutura.

Umplutura: se pregateste relativ simplu: amestecati branza sarata cu smanatana, si adaugati in ea verdeturile tocate, in functie de ce folositi.  De data aceasta am preparat o umplutura din branza de burduf, smantana, cozi de ceapa verde tocate marunt si spanac oparit, curs bine si tocat.

Ungem o tigaie cu unt sau ulei, dupa preferinta.

Placinta: Impartim aluatul in doua bucati pentru a ne fi mai usor la intins foaia. Pe masa infainata intindem cu sucitorul bucata de aluat pana obtinem o foaie rotunda si cat mai stravezie. Ideal este sa se vada prin ea :) ). Apoi vom face rulourile pentru placinta la tigaie cu branza sarata.  De-a lungul foii de aluat, pe o margine a ei, punem cu lingura un rand de umplutura. Apoi rulam aluatul fix o data si jumatate, doar cat sa acoperim umplutura, sa o inchidem in rulou. Nu rulam mai mult de o data si jumatate, pentru ca riscam sa ramana placinta cruda la copt. E foarte important sa urmam acest pas. Deci rulam o data si jumatate, apoi taiem. Aceasta fasie umpluta, acest rulou umplut il rulam sub forma de melc si il punem in mijlocul tigaii unse cu unt sau ulei. Luam iarasi din compozitie si vom pune pe marginea foii de aluat, in linie, rulam iarasi o data si jumatate, taiem rulorul umplut si il asezam in tigaie, in jurul melcului din mijlocul tigaii. Procedam astfel pana terminam intreaga cantitate de aluat, tot punand rulou in prelungirea celuilalt rulou, pana ce se formeaza un melc mare si intreaga suprafata a tigaii e acoperita.

Punem apoi tigaia cu placinta pe foc si coacem la foc moderat pana se rumeneste si capata o crusta frumoasa. Apoi intoarcem si coacem placinta pe cealalta parte cu ajutorul unui capac. Punem un capac pe tigaie, rasturnam dintr-o miscare, intorcand-o. Exact ca la o tortilla. Coacem si pe cealalta parte si scoatem pe o farfurie. Consumati cald sau rece, dupa preferinte.

Delicioasa aceasta placinta la tigaie cu branza si spanac.

Placinta la tigaie cu branza si spanac

Multumesc Meryem

Acest articol Placinta la tigaie cu branza si spanac apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.