contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta Rapida

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente :
620 g faina
30 g drojdie proaspata
400 ml lapte
4 oua
160 ml ulei
1 lgt rasa cu sare
2 lg gris
1-2 lg unt ptr uns tava
sunca, salam, mortadella etc
cascaval ras, telemea rasa etc
2 lg mac

Citeste mai mult ... >>>
       Mod de preparare : cernem faina intr-un bol apoi adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, ouale, laptele caldut, sarea si uleiul. Omogenizam cu ajutorul unei linguri. Aluatul va fi unul moale, care nu necesita framantare.


       Tava (   cm) o ungem cu putin unt si presaram 1 lg de gris, apoi intindem jumatate din cantitatea de aluat.

       Peste aluat presaram cealalata lingura cu gris ce a mai ramas, apoi asezam feliile de sunca si radem cascaval si telemea.


       Cealalta jumatate de aluat care a ramas, il asezam cu grija cu lingura peste cascavalul ras si apoi uniformizam . Lasam placinta sa creasca pentru 30 de minute, apoi presaram mac deasupra si dam la cuptor, pentru circa 30-40 de minute. Pentru a fi siguri ca aluatul este copt, introducem o scobitoare in el si daca iese curata inseamna ca placinta este coapta.




       Lasam placinta sa se raceasca si apoi o putem taia si servi. Este foarte buna langa ceapa rosie.