contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Porc In Stil Mexican

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Retetele traditionale din bucataria mexicana au intrat din anul 2010 in patrimoniul universal UNESCO. Aceasta bucatarie este renumita pentru aromele sale intense si variate, ingredientele si condimentele fiind  pline de culoare.
Va ofer si eu o reteta usoara ce reflecta diversitatea si profunzimea palpitanta a Mexicului .




Ingrediente:

1 kg. pulpa de porc spalata si taiata cuburi
500 g. porumb congelat
2 ardei grasi (verde si rosu)
1 ardei iute rosu sau fulgi de ardei iute
1 ceapa rosie
1 lingurita rasa coriandru uscat 
1 lingurita rasa boia de ardei iute sau dulce dupa preferinta
1 cutie cu rosii taiate cuburi
1 lingura bulion
sare si piper rosu proaspat macinat


Mod de preparare:

Intr-o tigaie adanca incingem 50-100 ml. ulei si adaugam cubuletele de carne care au fost scurse bine si presarate cu sare si piper. Le calim pe toate partile, apoi acoperim cu un capac si lasam la inabusit, la foc mai mic,pana se inmoaie. Amestecam din cand in cand. 
Cand este gata o scoatem cu o paleta si o dam deoparte. In uleiul ramas de la carne, calim putin ceapa taiata fasii, adaugam ardeii taiati pe lung, ardeiul iute tocat marunt, coriandrul uscat si boiaua. Ne plimbam cu o paleta printre ei pana se inmoaie. Urmeaza rosiile amestecate cu bulionul  si porumbul. Adaugam o cana de apa fiarta; lasam sa dea un clocot. 
Porumbul fiind congelat se va inmuia destul de repede. Adaugam carnea, acoperim cu capacul si mai lasam pe foc 5 minute. 
Daca mai este necesar,asezonati cu sare si piper .
Acest preparat dulce-acrisor si picant se pregateste foarte repede, doar carnea necesita putin mai mult timp timp pana se prajeste.

Pofta buna !