contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Carpati

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



De foarte mult timp (mai precis de cativa ani ) vroiam sa fac carpati ,parca imi era teama sa nu cumva sa il tai gresit ....si ma pusei pe treaba !E multa munca la el dar merita din plin .Reteta e cea clasica nu e nimic schimbat la ea .
Foi
3 oua
o cana zahar
o cana ulei
o cana lapte
un plic bicarbonat
faina circa un kg
Ouale se bat cu zaharul pana se mai ingroasa ,se adauga uleiul treptat , punem laptele si la sfarsit faina cu bicarbonatul stins in otet.Coca se imparte 10 -11 parti ( eu am impartit-o in 9 ,ca sa numai coc 11:D din comoditate)Se coc pe fundul tavi de aragaz unsa cu ulei.Se lasa in cuptor circa 10 minute .
Crema pentru umplutul foilor
2 cani jumate de zahar
1,5 l lapte
13 linguri faina
200 gr unt
esenta rom (nu am pus ca nu place )
Zaharul se caramelizeaza intr-un vas la foc mic.Faina se dilueaza cu o cana de lapte rece ,se adauga restul de lapte peste caramel si se lasa pana fierbe si se topeste tot zaharul.Se adauga faina diluata si se amesteca continuu pentru a nu se prinde sau a nu se forma cocoloase.In momentul in care incepe sa fiarba si se ingroasa ,o dam la o parte de pe foc adaugam untul si o lasam sa se raceasca .
Dupa racirea cremei se ia fiecare foaie ,se umple cu crema suprapunandu-se una peste alta.Se lasa la rece cateva ore ,dupa care se taie in 3 parti egale (pe lung).Fiecare parte se baga in frigider ,chiar in congelator pentru a se raci cat mai bine cu cat este mai rece o putem taia mai bine .

Cum se taie :aici e mai complicat
,nu stiu daca ma pot face inteleasa pentru ca eu la explicat sunt varza .Se ia o parte si se pune pe marginea unei plansete iar planseta sa fie exact la marginea mesei ,cu un cutit cu lama mai lung (preferabil cel cu zimti)il introducem pe partea laterala in asa fel in cat manerul cutitului sa fie cu o foaie mai sus de cea de jos iar lama sa fie introdusa sub foaia de sus ,deci o taiem in diagonala si mergem pana in capat .Se formeaza doua parti ,parte dreapta se unge cu crema si se imbina ,formandu-se un munte .Ies trei carpati.
Crema cu care se imbraca carpatii.
200 gr unt
100 gr ciocolata neagra
2 linguri zahar farin
alune ,nuci pentru decor
Ciocolata se pune pe baie de aburi la topit ,untul se mixeaza cu zaharul pana devine spuma ,se adauga si ciocolata calda si se mixeaza incontinuare pana se intareste .
Cu crema imbracam carpatii ( e optional )si se pun alune peste .


Daca totusi nu resusiti, puteti sa o lasati si asa si o taiati ca pe prajitura .


Articol recomandat de undulcearomat.blogspot.com