contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Ananas

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

bip bip bup, caca-m-as pe wordpress, ei bine da, am facut un desert, din ceva mega clasic, grabit si modificat, un fleac, l-am ciuruit.

Slide1

A, inainte de desert am si mancat, am avut o musafira foarte draga, Elena, tiza mea, ne-am cam prostit cu niste tarte cu branza si altele (nu cereti reteta ca a fost improv).

Slide3

Langosi cu branza.

Slide4

Si niste banale pulpe cu tikka masala, trei tipuri de ulei, ceva iute, na, asa de banal ca nu merita.

Slide2

Revenim acum la reteta noastra, eu o faceam a la lene cand vizitatoarea s-a anuntat, asa ca am grabit-o. Sigur, iese mai frumoasa cu rondele de ananas, dar aveam o conserva di aia ieftinache.

Asa, deci reteta. Ungeti tava cu unt, presarati zahar, puneti ananas (merge orice fruct aveti si va coafeaza).

Slide5

La reteta clasica de pandispan nu aveti cum gresi, cantitati egale (eu am folosit cinci). 5 galbenusuri se fredoneaza cu 5 linguri de zahar, 5 albusuri se bat spuma. Eu pun si putintel zahar si un praf de sare la albusuri, voi, nu ma bag.

Slide6

Peste galbenusurile cu zahar se pun albusurile, cinci linguri (da, 5) de faina, cinci de ulei (nu recomand de masline) si ce arome doriti, eu am pus dintr-o pastaie de vanilie, merge si cu rom, chiar alcool, ca se duce, coaja de lamaie daca va place plasticul aromat, chiar e dupa chef aroma. Faina folosita de mine a fost din cea ieftina.

Slide7

Teoretic se amesteca nu stiu cum cu spatula de jos in sus, ca aerul, ca blabla, practic, tot cu mixerul tinut pe dos si castronul invers, in cateva secunde compozitia se aereaza lejereanu.

Peste stratul de unt cu zahar si ananas am turnat cele de mai sus. In teorie se caramelizeaza, pe mine m-a mancat sa o fac la abur, deci sub tava am pus tava cuptorului cu apa.

Pe bune ca nu mi-a parut rau.

Slide8

A iesit o pufosenie aerata, cu crusta mediu crocanta, deci nu iti rupi plombele, nu foarte dulce. Sigur ca se putea decora magnific, dar noi doar am mancat-o, daca nu ati inteles ceva din pandispan, unt, zahar, fructe, tava cu apa, imi pare rau, trebuie un curs de recalificare sau injurati la liber ca e la moda.

Slide9

Reiau pentru prieteni: tava unsa cu unt, presarat zahar (eu am pus brun, dar nu conteaza), pus bucatele de fructe. Amestecat 5 galbenusuri cu 5 linguri de zahar. Batut 5 albusuri cu un praf de sare si unul de zahar.
Amestecat totul cu 5 linguri de faina, 5 linguri de ulei si arome dupa cheg.
Turnat in tava si dat la cuptor, cat mai sus la minim (sa zic 180 de grade, cam 25 de minute, aprox, depinde de cuptor), cu o tava cu apa pusa in cuptor.

Dureaza sub zece minute, mi-a luat mie mai mult sa scriu, cred ca eram cu chef azi.

No gata si rororo.

Slide10