contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Branza Dulce

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
     Azi am facut ceva dulce pentru pitica mea si cum nu am destula experienta sa inventez ceva gustos si sanatos pe loc, am tras cu ochiul la Edith... si iata ce a iesit:

     Ingrediente blat:
  •  3 oua
  • 200g zahar brun sau brut 
  • 125 ml lapte
  • 125 ml ulei
  • 5g de praf de copt 
  • un praf de sare, extract de vanilie
     Ingrediente crema de branza:
  • 200g branza dulce
  • 1 ou
  • 2-3 linguri de zahar
  • coaja rasa de lamaie (dupa gust)
  • un praf de sare

     Eu am adaptat reteta originala si am inlocuit zaharul normal cu zahar brut pentru o culoare mai "creola". Ouale intregi se bat bine cu zaharul, se adauga incet uleiul si se mai bate pana se incorporeaza, apoi acelasi procedeu cu laptele. Faina (in care am pus in prealabil praf de copt si sare) se adauga la final amestecand bine pana se incorporeaza complet. La sfarsit se pune un pic de extact de vanilie (sau zahar vanilinat sau esenta).
   

     Branza se amesteca cu  ou, zahar, coaja de lamaie si un praf de sare. Daca branza are prea mult zer se poate adauga si un pic de faina (o lingura rasa sau chiar mai putin) pentru a nu-si lasa prea multa umiditate in prajitura.

     Intr-o tava 30x22 cm se pune un pic de ulei si se unge fundul tavii, se pune hartie de pergament apoi se unge si ea cu ulei (repet de fiecare data de ce fac asta: tavile mele sunt foarte subtiti si cuptorul e foarte imprevizibil si daca nu fac asa risc sa mi se faca scrum jumatate de prajitura). Se pune blatul de prajitura in tava unsa iar deasupra se pune crema de branza cu o lingura formand gramajoare.

     Se da la cuptorul incins in prealabil cam 25-30 de minute sau pana cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, acoperita cu un servet curat (altfel se intareste la suprafata).


     Cand e gata de servire se pudreaza cu zahar. S-aveti pofta!