contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Branza Si Fructe

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

JOUJOU204

 

JOUJOU182

 

 

Prajitura cu branza si fructe

 

Ingrediente blat:

 

5 oua

5 linguri de zahar

5 linguri de faina

1 zahar vanilat

1 lingurita coaja rasa de portocale

Zeama unui compot de fructe exotice

1 mana de fructe din compot

 

 

Ingrediente crema:

 

400 g  branza fina  cremoasa

1 pliculet zahar vanilat

1 lingurita zahar pudra

1 cutie mica de frisca lichida 250 ml

1 plic intaritor de frisca

 

 

Pentru décor:

 

Aproximativ 1 kg fructe de padure (zmeura, mure, coacaze, capsuni)

Cateva linguri de frisca oprita din cantitate de mai sus

 

 

Mod de preparare blat:

 

Separam galbenusurile de albusuri. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Se pune putina sare si zahar peste galbenusuri si se lasa cateva minute. Se freaca apoi galbenusurile cu restul de zahar treptat si  coaja de portocala. Se pun intr-un castron mai mare galbenusurile, albusurile, fructele scurse din compot si faina cernuta. Se amesteca rapid de cateva ori de jos in sus, se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune aluatul. Se poate face blatul intr-o forma mai mica sau in tava de la cuptor dupa care se taie in doua si se suprapun. Se coace 20 minute la foc potrivit dupa care se face testul cu scobitoarea. Cu zeama din compot vom insiropa blatul.

 

 

Mod de preparare crema:

 

 

Se bate frisca cateva minute dupa care adaugam putin zahar pudra si intaritorul si batem in continuare la o viteza mai mare pana se intareste. Freci bine crema de branza scursa, adaugi zaharul si amesteci pana se dizolva cristalele iar apoi adaugi frisca.

 

Asanblare prajitura:

 

Taiem blatul in doua astfel incat sa obtinem doua parti egale. Insiropam primul blat, asezam cateva fructe scurse, deasupra ½ din crema si deasupra iar fructe. Printre ele putem pune si fructe din compot. Asezam al doilea blat, insiropam , asezam restul de crema si deasupra fructe de padure. Eu am pus si putina zeama de la fructe pe deasupra. Se tine la frigider cateva ore inainte de servire.


Articol recomandat de simonablog.blog.gustos.ro