contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Ciocolata Si Menta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Luna aceasta la "Bucatar Curajos",  Ioana ne provoaca cu ceva dulce: Brownie cu menta. .
Cine doreste sa participe la aceasta provocare, gaseste mai multe informatii aici, pe blogul Amei.
 Iata si reteta dar putin modificata; nu am folosit whisky.



Pentru aluat avem nevoie de:
  • 170 gr unt
  • 150 gr ciocolata cu mininm 50% cacao
  • 2 oua
  •  200 gr zahar brun(sau 220-230 daca vreti mai dulce)
  •   1 lingura menta proaspat tocata
  • 150 gr faina
  •  1/2 lingurita praf de copt 

Untul l-am taiat bucatele si l-am pus impreuna cu ciocolata rupta bucati intr-un vas pentru a se topii.
In vasul robotului am pus ouale, zaharul si menta , dupa care am adugata ciocolata topita .
Apoi am adaugat faina amestecata cu praful de copt 
Compozitia am turnat-o intr-o tava pe care pusesem hartie de copt.
Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca. 35 de minute. Important pt acesta e ca interiorul sa fie moale si la exterior sa se formeze o crusta crocanta.
Am servit cu frisca amestecata cu esenta de menta o parte din ele, iar altele cu esenta  de capsuni.
Foarte bune sunt si cu sosul facut de Ioana:
75 gr ciocolata cu 85 % cacao 75 ml smantana lichida 1/2 lingurita extract de menta.

Pofta Buna!!!