contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Crema De Mure

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
   Prajitura cu crema de mure este un alt dulce pe care l-am avut de ziua indragostitilor dar careia nu i-a venit randul pana acum. Evident ca forma de inimioara poate sa devina orice altceva, insa zilele acestea am produs numai bunatati cu aceasta forma...
Ingrediente:
Blat
-3 oua,
-4 linguri de zahar,
-8 linguri de apa,
-o lingurita praf de copt,
-coaja de lamaie (zahar vanilat, esenta rom sau vanilie),
-8 linguri de faina,
Crema
-80 g zahar pudra,
-1 albus de la un ou mare,
-80 g unt la temperatura camerei,
-200 g gem de mure,
Glazura
-150 g zahar pudra,
-5 ml esenta rom,
-o lingura zeama de lamaie,
-2 linguri cacao,
-apa,
Preparare:
Pentru blat:
   Se separa ouale si se bat albusurile spuma. Separat se freaca galbenusurile cu zaharul si cand s-a topit se adauga apa putin cate putin pana se incorporeaza bine. Se amesteca prin rasturnare cu albusurile apoi cu faina si praful de copt.
  Intr-o tava (cu diam de 28 cm) se aseaza hartie de copt si se toarna blatul. Se pot coace doua foi separate sau una singura care se taie in doua. Se coace 20 -30 min in cuptorul preancalzit.
Preparare crema:
  Cele 80 g zahar pudra se freaca cu albusul apoi se pune pe baie de abur pana se leaga. Se da la o parte si  se incorporeaza untul frecat spuma. Dupa ce s-a racit se adauga gemul de mure.
  Se intinde crema intre cele doua foi de blat sau se decupeaza forme si se umplu separat.

Pentru glazura:
  Se amesteca zaharul pudra cu praful de cacao, zeama de lamaie, esenta si se se adauga apa atat cat sa se umezeasca apoi se freaca bine pana se topeste zaharul.
 Glazura trebuie sa fie ca o smantana subtire care curge si se intinde foarte usor. Consistenta ei se poate controla foarte usor adaugand putina apa. Este cea mai usoara glazura pe care o putem face pentru acoperirea oricarei prajituri.
 Dupa ce am acoperit prajitura se da la rece cateva ore.
 Desigur ca  aceasta prajitura cu crema de mure  se poate face si  cu alte gemuri ea ramanand la fel de savuroasa si simplu de facut...