contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Crema De Vanilie Si Cirese

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceasta prajitura este o bunatate,nu te poti satura dintr-o bucatica,clar ! 
Este o prajitura sofisticata,nu complicata !
Crema fina de vanilie o puteti folosi si la torturi,este grozava !




Ingrediente blat :
8 albusuri
200 g zahar
100 g mac
100 g nuca de cocos
4 linguri faina
1 lingurita praf de copt sau bicarbonat de sodiu
Ingrediente crema :
8 galbenusuri
150 g zahar
250 g unt sau margarina
200 ml lapte
3 linguri cu varf de faina
4 plicuri zahar vanilat
Alte ingrediente :
250 g cirese bine coapte
200 g biscuiti
100 g ciocolata alba si/sau neagra
esenta de rom

Mod de preparare blat :
Cele 8 albusuri le mixam spuma tare impreuna cu zaharul.Reducem viteza la mixer si daugam macul urmat de nuca de cocos.
Faina amestecata cu praful de copt (cernute) o punem trptat in compozitie,amestecand usor cu o paleta.
Turnam amestecul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina,in cuptor preincalzit la foc mediu pentru 25 min.Daca apasam pe suprafata blatului si revine la loc,este gata.

Mod de preparare crema :
Frecati cele 8 galbenusuri cu zaharul si zaharul vanilat.Adaugati cele 3 linguri de faina si amestecati bine.Turnati in compozitie si laptele .Asezam vasul pe foc si amestecam energic cu un tel pana se ingroasa,apoi puneti la racit. Cand s-a racit bine adaugati untul moale si mixati bine .

Crema de vanilie este foarte fina si aromata .

Asamblare :
Intindem crema peste blatul cu mac si nuca de cocos.Deasupra asezati ciresele fara samburi.Punem un strat de biscuiti inmuiati rapid prin lapte amestecat cu putin rom si zahar.
Ca decor,putem glazura cu ciocolata topita sau razuita.



Pofta buna !