contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Mere Sau Dovleac In Doua Foi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este un desert  ideal pentru cazul in care,desi nu va ajunge timpul,nu doriti sa renuntati la o prajitura de casa .
Aceasta prajitura o prepar foarte des, umpluta cu mere sau dovleac.
Aici este prajitura cu dovleac !

Prajitura cu foi , intinse pe dosul tavii, o gasiti AICI !




Ingrediente aluat :

200 g unt, margarina sau untura
150 g smantana
100 g zahar
3 pliculete de zahar vanilat
1 lingura de coaja razuita de lamaie sau portocala
2 oua
1 lingurita praf de copt sau bicarbonat de sodiu/amoniu
600 - 700 g faina

Ingrediente umplutura :

1,5 kg de mere sau dovleac ( curatate si razuite prin razatoarea mare) 
4-5 linguri zahar ( puteti sa adaugati dupa gust)
scortisoara (dupa gust)

Mod de preparare coca :

Frecam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam smantana,coaja de lamaie si ouale.  Dupa ce le-am incorporat si pe ele, vom adauga faina si praful de copt ; vom forma o coca .
Dam coca la frigider pentru 20 de minute !

Mod de preparare umplutura : 
Merele sau dovleacul se apun intr-o cratita cu 3 linguri de ulei, zahar si scortisoara.
Punem pe foc mic pana se inmoaie si scade zeama.Lasam sa se raceasca .

Asamblare :
Impartim coca in doua bucati egale si le intindem, pe hartie de copt, in doua foi egale, de dimensiunea tavii in care coacem prajitura.  (22/30 cm)
Asezam prima foaie in tava,cu tot cu hartie de copt, si o intepam cu furculita din loc in loc .
Intindem peste foaie toata umplutura .Asezam peste umplutura cea de-a doua foaie.O intepam si pe ea cu furculita .
Dam prajitura la cuptor incins la foc mediu pana se rumeneste usor si la suprafata.
Lasam sa se raceaca prajitura si apoi o portionam.
Pudram cu zahar farin vanilat.
Spornica si foarte gustoasa !

Pofta buna !