contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Mere Si Crema De Vanilie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Mai este undeva pe blog  aceasta prajitura cu mere, insa, acum am modificat-o putin, asa ca, o iau de la capat : 
4 oua, 11 linguri de zahar , 11 linguri de lapte, 16 linguri de faina, 1 plic de bicarbonat de amoniu dizolvat in putin otet. Acestea sunt ingredientele  pentru cele doua foi. Toate amestecate, omogenizate perfect, se impart in 2 si se coc 2 foi, in tava mare unsa cu ulei, timp de 5-7 minute fiecare,  la foc moderat. 
Separat, merele (vreo 3 kilograme), curatate de coaja si rase , impreuna cu o lingurita de scortisoara macinata si 200 ml de apa se pun intr-o cratita, la foc mijlociu, pana ce merele isi schimba culoarea. Atunci, se presara , amestecand continuu, 3 linguri de gris, se omogenizeaza bine, se  trage de pe foc si se lasa acoperita cratita 5 minute. 
Se aseaza merele fierbinti peste prima foaie, se niveleaza, se pune a doua foaie . 
Apoi, 3 linguri de marmelada de caise  se intind  bine peste  ultima foaie (marmelada se va subtia corespunzator, va fi fluida  si va acoperi bine foaia). 
Se lasa la racit  in bucatarie. Separat, 400 ml de frisca se bat spuma tare cu  2 linguri de zahar iar ca intaritor, eu am pus o crema de vanilie de la Dr. Oetker. A iesit o crema de  consistenta buna, pe care am pus-o in fasii, peste marmelada de caise. Am ornat cu buline de ciocolata si   cu ciocolata razuita. 
Sta la frigider aceasta prajitura de seara pana dimineata. 
Acum, sa spun  cate ceva despre modificarile retetei si despre beneficiile acestora:
  • am facut doar doua foi si  nu trei, ca inainte, asa prajitura nu a mai iesit asa de  inalta. 
  • acoperirea ultimei foi cu marmelada de caise, a fortat foaia de deasupra sa se fragezeasca, sa sugativeze din umezeala  aburilor de la umplutura de mere. 
  • umplutura de mere a fost mai moale, mai buna. 
  • crema de vanilie , combinata cu ciocolata razuita   a fost  delicioasa  peste prajitura, nici nu ar fi trebuit sa fie mai multa, gustul a contat, nu cantitatea.