contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Rom Si Visine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Blat :
4 oua
120 g zahar
4 lg apa fiarta
130 g faina
30 g cacao
2 lgt praf de copt
Citeste mai mult ... >>>
Crema :
4 galbenusuri
100 g zahar
125 ml rom
1 plic gelatina granule (10 g)
80 g zahar pudra
100 g ciocolata Milka dessert
400 ml smantana pentru frisca
500 g visine din compot fara samburi
suc din compot  pentru insiropat blatul
Decor :
100 ml frisca lichida
Mod de preparare :
       Blat : mixam albusurile spuma , adaugam zaharul treptat, mixand pana se topeste tot zaharul, adaugam treptat apa fiarta, lingura cu lingura, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Omogenizam cu grija si rasturnam intr-o forma patrata (d=20*20 cm), unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Coacem cam 15-17 minute.

Lasam blatul copt sa se raceasca in tava, apoi il scoatem.
        Crema : mixam galbenusurile cu zaharul spuma (cam 5 minute), apoi adaugam treptat rom-ul. Punem craticioara pe foc mic, daca aveti o craticioara de inox cu fund dublu; daca nu, puneti craticioara pe aburi . Amestecam pana se topeste zaharul si se ingroasa putin compozitia.

        Gelatina o hidratam in 100 ml apa rece, timp de 10 minute, apoi o topim in crema de galbenusuri fierbinte. Lasam crema sa se raceasca, apoi o punem la frigider pentru 10 minute.
       Batem smantana pentru frisca cu 80 g zahar pudra, pana se intareste. Adaugam peste ea ciocolata rasa, apoi crema de galbenusuri racita. Omogenizam bine crema.

       Blatul il insiropam cu suc din compot , asezam visinele stoarse bine, iar peste ele turnam cu grija crema.   Sau putem aseza peste blatul insiropat crema, apoi deasupra visinele.

             Lasam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau cel putin 3 ore.
       Scoatem prajitura din forma, decorma cu frisca batuta tare si taiem in 16 bucati .

Absolut delicioasa ! Incercati-o cu incredere :)
Sursa mea.