contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Suc Fanta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Blat :
6 oua
6 lg zahar
100 ml ulei
4 lg faina
2 lg cacao
1 plic praf de copt
Crema :
200 g unt
150 g zahar
500 g branza de vaci
esenta de vanilie
Glazura :
850 ml Fanta
5 lg zahar
2 plicuri budinca de vanilie
Mod de preparare :
       Pentru blat : mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat uleiul, iar la final adaugam faina amestecata cu praful de copt si cele 2 lg de cacao.

       Turnam compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana se coace; facem testul cu scobitoarea.

       Lasam blatul sa se raceasca .
       Pentru crema : mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul, apoi adaugam branza de vaci si omogenizam. La sfarsit aduagma esenta de vanilie.


        Aceasta crema o turnam peste blatul din tava .

       Pentru glazura : facem budinca conform instructiunilor de pe plic, dar in loc de lapte punem suc Fanta.           Lasam aceasta glazura sa se racoreasca putin si cu ajutorul unei linguri o asezam peste crema.


        Dam la frigider prajitura pentru minim 3 ore, apoi putem portiona si servi.
       Ambele variante de Prajitura cu Fanta pe care le-am incercat sunt absolut delicioase, adika pe gustul meu :P



       Sursa mea de inspiratie este : Edith