contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Foi Cu Zahar Ars

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Am hotarat sa refac aceasta prajitura pentru ca merita sa o trec in Top 10 Cele mai bune retete de prajituri preparate cu margarina Rama Maestro .
Intrati in lumea de poveste de pe Prajituria.ro si o gasiti alaturi de alte retete delicioase.
E una dintre prajiturile mele preferate.
Pentru foile din blat e nevoie de:
5 oua ,
5 lg de zahar ,
5 lg faina ,
3 lg de nuca macinata.
Albusurile se bat foarte bine pana se fac spuma tare si spuma face moturi.Se pune zaharul pe rand batand in continuare .
Daca nu este batut bine albusul,cu siguranta nu va iasa bine foile ...
Se incorporeaza si galbenusurile.
Se adauga faina si nuca amestecand usor cu lingura .
Se unge dosul unei tavi cu ulei si se presara faina...se poate pune si hartie de copt dar eu prefer asa,se imparte cu aproximatie compozitia de blat in trei, o parte se intinde pe tava si se da la cuptor in jur de 15 minute.Dupa ce se scoate tava din cuptor ,cu un cutit se trece usor pe sub foaie ca sa se desprinda.Se coc asa si celelalte doua foi,.
Crema:
1/2 l lapte ,
4 galbenusuri,
4 lg faina,
150 g zahar,vanilie.
Din lapte se opreste un pahar si restul se pune in cratita pe foc cu jumatate din zahar si vanilia.
Galbenusurile se amesteca cu jumatatea de zahar ramasa ,cu faina si cu laptele din pahar.
Cand laptele din cratita incepe sa fiarba ,se pune amestecul de galbenusuri si se amesteca pana se ingroase ca o budinca.
Se da deoparte ,se acopera cu folie si se lasa pana se raceste.
Margarina Rama la temperatura camerei ,se spumeaza bine si se amesteca impreuna cu crema rece.
10 lg de zahar se caramelizeaza si se intind peste cele 3 foi...daca puteti intindeti cu cutitul cu grija ,iar daca nu lasati sa curga din lingura firisoare de caramel peste foaie.
Crema se imparte in 3 , se pune intre cele doua foi si deasupra.
Cele 4 albusuri ramase se bat spuma,se pun 8 lg de zahar ,apoi se continua baterea pe baie de abur pana se topeste bine zaharul ,se pune deasupra prajiturii si se rade ciocolata ,sau se poate orna dupa preferinta.
Crema se poate face si din budinca de vanilie si deasupra se poate pune un strat de frisca.
Se taie a doua zi cand caramelul se topeste de la crema.



Articol recomandat de torturilelissei.blogspot.com