contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Kinder-pingui (pinguinul Copiilor)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta prajiturii- Kinder Pingui am gasit-o si preluat-o de pe pagina web: Delicatesa culinara.
Reteta este foaaaarte buna!
Si ca tehnica, reuseste cu siguranta si ca gust.Mai ales blaturile sint o minunatie!
Iar pe acesta cale doresc sa m-a revansez proprietar/-ei acestei retete cu un calduros;
68050936buwso734-gif
Din pacate, la crema nu am folosit numai frisca, deoarece, de necrezut dar mi-sa intimplat, aici in Austria, in raftul unde se gasesc de obicei produsele lactate, nu mai era frisca lichida…si pentru ca nu am mai avut energia necesara sa m-a mai trambalez la alt magazin , am zis ca merge si acest produs QimiQ.Da, la gust este bun, dar ii lipseste pufosenia.Cu siguranta frisca naturala in combinatie cu mierea de albine este muuuult mai gustoasa.
Deci aici rereta:
INGREDIENTE-BLAT (2x):
- 10 buc.ouă
- 200g zahăr
- 100g făină
- 75g pesmet din biscuiti simpli sau cum am facut eu din lipsa de biscuiti-Cornflakes, care s-au dovedit in blatul prajiturii a fii foarte gustosi)
- 50g cacao
- 50g lapte
- 270g ulei
- 14g praf copt(1pac.)
- 2ls zahar vaniliat(2 pac.)
- 5 ls miere de albine
- 1priza sare
MOD PREPARARE BLATURI:
Faina, cacoa, pesmetul si praful de copt  se amesteca impreuna.Ouale se separa.Albusurile se mixeaza spuma impreuna cu zaharul si priza de sare si spuma obtinuta se pune deoparte.
Galenusurile se mixeaza bine cu mierea si zaharul vaniliat pina se albesc, se adaoga uleiul treptat precum la maioneza, laptele si jumatate din spuma de albusuri.
Restul spumei de albusuri se amesteca in compotitie cu o lingura/paleta in asa fel incit compozitia sa ramina ceva aerata.
In prealabil se captuseste o tava cu hirtie de copt si in acesta tava se toarna jumatate din aluatul de balaturi.Se niveleaza uniform si blatul se coace la 200°C ca 12-15 min.
La fel se intimpla cu a doua jumatate de aluat.
Blaturile obtinute se lasa la racit cel putin 15 min.in tavi si dupa aceea li-se trage hirtia de copt.
Blaturile se aseaza pe gratarul de bucatarie sa se racesca complet.(eu le-am preparat cu o zii inainte)
INGREDIENTE-CREMA:
-700g frisca lichida
- 2 plicuri intaritor frisca
- 3ls lapte condensat
- 2ls miere de albine
- 2ls zahar vaniliat(2 pac.)
MOD PREPARARE CREMA:
Frisca lichida se puna intr-un recipient potrivit si se mixeaza ca 1/2 min.dupa care se adaoga intaritorul de frisca si dupa inca 1/2 min se adaoga laptele condensat, mierea si zaharul vaniliat, mixind mai departe pina ce frisca primeste consistenta potrivita.
*Cind se observa ca frisca devine batoasa, se opreste mixarea si se controleaza daca frisca este suficient de batoasa, asta prin a balansa sau a rasturna vasul cu fundul in sus.Daca se observa ca este inca maleabila, se mai mixeaza citeva secunde. este vorba intr-adevar de secunde, deoarece se poate brinzi sau chiar mai mult, se descompune in zer si unt.
Dar si daca se intimpla acest lucru, folositi ambele componente la alte preparate dulci, intr-e timp pastrindu-se la frigider.*
INGREDIENTE GAZURA-I-:
- 120g ciocolata la alegere(amaruie/cu lapte)
- 70g unt
- 1ls zeama lamiie
MOD PREPARARE GLAZURA-I-:
Untul se pune la topit se adaoga zeama de lamiie iar cind se observa ca incepe se fiarba se trage recioientul deoparte si se adaoga ciocolata in prelabil inbucatatita.Se amesteca mereu pina cind ciocolata se topeste in totalitate si se lasa deoparte.
INGREDIENTE GLAZURA -II-:
- 220g ciocolata la alegere(amaruie/cu lapte)
- 100g unt
- 3ls ulei
- 3ls apa sau in amestec cu zeama de lamiie
- 1ls zahar pudra
MOD PREPARARE GLAZURA-II-:
Untul la fel se pune la topit, se adaoga uleiul, apa/apa in amestec cu lamiie sau chiar rom…, zaharul pudra si cind toate acestea incep sa se infierbinteasca, se adaoga ciocolata inbucatatita, se trage de pe foc si se amesteca in continuu pina cind ciocolata s-a topit in totalitate.Se lasa deoparte.
ASAMBLARE:
  1. Blatul de la baza se aseaza pe un platou/tava potrivita, care in prelabil se presara cu ceva pesmet de biscuiti sau fulgi de cocos.Acestia impiedica ca, blatul sa se lipeasca de platou  in cazul in care se va umezii (facultativ).
  2. Peste blat se intinde jumatate din crema , iar peste crema se distribuie in mod uniform GLAZURA-I-.
  3. Deasupra GLAZURII -I- se intinde a doua jumatate de crema, care la fel se niveleaza uniform.
  4. Iar in final se distribuie si niveleaza uniform GLAZURA-II-.
  5. Prajitura astfel preparata, se pune la rece si citeva ore mai tirziu se poate portiona si servii.
bon-appetit
http://leckereien.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss