contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Tavalita

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Am lipsit cam mult in ultima perioada... dar promit ca, candva, ma voi revansa :) Anul asta este un an extrem de agitat, plin de noi inceputuri.. care-mi ocupa atat de mult timp.. 
Am momente in care-mi este tare dor sa va vizitez blogurile, dragii mei prieteni virtuali.. sa poftesc la retetele voastre, sa salvez retete.. Vai, cate zeci-sute de retete salvate am.. nici nu stiu cand le voi incerca pe toate.. :)
Va imbratisez cu drag, si va servesc cu o prajiturica buna si rapida, asa cum imi plac mie!

Ingrediente:
Blat:
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingura otet
1 esenta vanilie
Sirop:
200g margarina Rama maestro
250g zahar
3 linguri cu varf de cacao
100 ml lapte
esenta de rom
Ptr. ornat:
nuca macinata
nuca de cocos


Pentru blat am separat ouale, albusurile impreuna cu 4 linguri de zahar le-am batut spuma. Peste galbenusuri am adaugat bicarbonatul stins, apoi am amestecat. Am incorporat galbenusurile putin cate putin la amestecul de albusurile, amestecand cu o lingura de jos in sus. In acelasi mod am incorporat si faina, in ploaie, iar la final am pus esenta de vanilie. Am turnat aluatul intr-o tava (20x30) unsa si tapetata cu hartie de copt, si am dat tava in cuptorul preincalzit pentru cca 30 minute, sau pana trece testul scobitorii. Cand a fost gata, am lasat aluatul sa se raceasca, apoi l-am portionat in bucati egale.
Intre timp am pregatit siropul: intr-o craticioara, la foc mic, am topit margarina, apoi am adaugat zaharul, amestecand pana ce acesta s-a topit. Am adaugat apoi cacaua, esenta de rom si laptele, lasand siropul sa fiarba 2-3 minute. Am lasat siropul sa se raceasca complet.
Bucatile de blat le-am trecut prin siropul de ciocolata, apoi le-am tavalit prin nuca de cocos si nuca macinata.
Prajiturelele sunt si mai gustoase daca sunt consumate a doua zi.
Pofta buna!