contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prăjiturele Pentru Crăciun

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Am pregatit si fotografiile cu prajituri. Iata si cateva detalii...


Aici am asortat cornulete cu nuca (pe langa nuca am adaugat in compozitie si putina nuca de cocos), biscuiti (peste care am turnat o glazura din zahar pudra si zeama de lamaie), niste biscuiti spiralati, dupa reteta lui Teo (eh, eu am incercat sa le dau forma de clopotei, dar asta este alta poveste :D) si foi de napolitana, cu crema de rahat.
Pentru crema am folosit 1 pachet de unt (moale), 1/2 kg rahat, 1 lamaie, cateva linguri de miez nuca, prajit si macinat. Rahatul si lamaia, cu tot cu coaja, le-am dat prin masina de tocat, apoi le-am amestecat cu untul si nuca.

Crema obtinuta am repartizat-o pe foile de napolitana (am folosit un pachet) in strat subtire. Peste foi am pus un fund de lemn si o greutate.

Pe aceasta farfurie am pus chec din albusuri, in care am pus rahat, stafide si ciocolata si prajituri cu visine (in loc de iaurt am folosit o cana cu lapte).

Evident, acum va plictisesc cu niste Bounty si cu negresa glazurata :))




Reteta prajiturii Bounty bars o am de pe blogul lui Lily. La glazura am folosit o Primola amaruie, 2 linguri lapte, putin unt si doua linguri de whisky.

Si inca o poza cu minunata negresa; o sa revin cu reteta.

Pentru prajitura cu foi am plecat de la reteta asta.

Am facut o singura foaie cu suc de rosii, doua le-am colorat cu cacao, una am lasat-o alba. Crema e cea din reteta mai sus mentionata, gemul pe care l-am folosit a fost de coarne.

Pentru foi am procedat in felul urmator: in robot am amestecat 5 linguri apa minerala cu 5 linguri zahar, 5 linguri ulei, putin amoniac stins, un praf de sare si faina cat a fost nevoie sa-mi iasa un aluat bun de intins. Pentru foaia cu suc de rosii in loc de apa am folosit 5 linguri suc de rosii, iar la foile maro am dublat cantitatile si am pus si doua linguri cu cacao. Foile le-am copt pe dosul tavii.
Am montat asa: foaie maro, crema de gris, foaie alba, gem, foaie rosie, crema de gris, foaie maro, fund de lemn, greutate ;) Si am lasat-o in pace, cca o zi.

Cam asta a fost...



Articol recomandat de de-alebubulinei.blogspot.com