contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pranzul De Azi: Cartofi Cu Sfecla La Cuptor, Gratar Si Salata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Azi am gatit, pentru pranz si chiar si ciorba. N-am mai gatit de nu stiu cate zile, decat prajituri. Care n-au mai ajuns unde trebuia, dar o sa ma revansez. Zilele trecute am mancat studenteste, chestii cu pita. Noroc cu un soi de amestec de legume pus la borcan intr-o seara, care se vroia un fel de sos pentru diverse. Pe care l-am mancat, cu pita (numai)decat. Mai e un borcan, e asa de bun ca nu cred ca mai rezista mult. Aseara am primit un cartof copt la microunde si mi-o picat fisa, bai, asa nu mai prea mere. 

Asa ca fu mancare calda azi, nimic solicitant, dar o picat tare bine. Cartofii i-am feliat subtire, aproape ca pentru chips-uri, la fel si sfecla. Se aseaza in straturi in tava unsa cu ulei, am mai pus si ceva rondele de ceapa peste, se mai stropesc cu putin ulei si se dau la cuptor cu folie deasupra pana se inmoaie, la sfarsit scoateti folia sa se rumeneasca. Initial am vrut sa fac un amestec de ulei + zeama de lamaie + usturoi + cimbru si sa-i las asa se coaca cu arome, pana la urma am pus doar sare si piper. Voi puteti sa puneti dupa plac, desigur. Amestecul asta o sa mearga la o salata cu sfecla coapta si branza de burduf, pe care doresc s-o prestez cat de curand. Si cam atata. Pe langa crumpi, niste gratarele si salata verde cu castraveti si usturoi. Mie mi-a placut, si mi-a placut si ciorba, tot cu sfecla. 



In rest, mi s-au uscat frumusel rosiile si-s incredibil de bune, (mi) le tot gust, una cate una. Am facut un soi de crema de dovleac, se vroia gem, dar am bagat mixerul in el. Drept pentru care, pusa oala inapoi pe foc, a sarit din ea, crema, si m-a fript destul de uratel. Mi-o mancat ziua dovleacul ala, incedibil de tare si greu de curatat. Dar e misto ce-am obtinut, merge fain la prajituri. 

A venit toamna, desi vazui ca de luni ne mai baga un pic de 30 si de grade. E lumina faina de poze, e vreme faina de plimbat la Cimisoara. Ascult muzici care-mi aduc aminte si ma tot minunez, in registru de iepifanii. S-aveti un weekend cu liniste si soare!