contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prima Escală: Zanzibar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am plăcerea să vă prezint debutul unei serii de evenimente gastronomice, implicând cultură culinară şi demonstraţii de gătit, referitoare la mirodenii. În fiecare eveniment voi prezenta, practic şi teoretic, bucătăria unei zone care, în trecut, a jucat un rol determinant în comerţul cu mirodenii.


Am discutat adesea în ultimii 4 ani despre mirodenii şi despre impactul avut de ele asupra dezvoltării, nu doar a artei culinare din întreaga lume, ci a întregii umanităţi. Mirodeniile au fost unul dintre “motoarele” dezvoltării comerţului şi a marilor descoperiri geografice, ca şi unul dintre motivele faptului că harta lumii noastre arată astăzi aşa cum o ştim.

Primul eveniment din această serie dedicată mirodeniilor, sau prima escală a Drumului Mirodeniilor pe care îl vom străbate împreună, este cultura culinară a arhipelagului Zanzibar. Am intenţia ca acest tip de eveniment să fie cât mai interactiv şi dinamic; am pregătit deja fotografii şi filmuleţe, o mică “vitrină” cu mirodenii dintre cele mai exotice, câteva şorţuri pentru cei care vor dori să gătească alături de mine şi mape cu reţetele de care ne vom ocupa. Şi când zic “ocupa”, înseamnă “prezentat, gătit şi mâncat”.

Vă rog să citiţi cu atenţie bannerul de mai sus (aveţi acolo trecut meniul şi tot ceea ce este inclus, sau nu, în preţul evenimentului) şi, dacă aveţi întrebări, nu ezitaţi să mi le adresaţi chiar aici, pe blog.

Reţineţi: Bucureşti, str. Londra nr. 5, sâmbătă 26 ianuarie 2013, orele 17:00, preţ 150 lei/persoană.
Rezervări la adresele de mail indicate pe banner, sau chiar aici, printr-un simplu comentariu.