contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pro Si Contra....

articol scris de lili blog liligospodini.blogspot.com

Trash |   2015-06-07 08:53:00 |  adauga la lista ta de articole favorite
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
    


   Videochat-ul, de cand a aparut, a fost mereu un subiect de discutie fierbinte, cu pareri pro si contra, situat in permanenta intre adevar si minciuna. Cu milioane de utilizatori fideli şi încasări colosale, video-chat-ul s-a transformat, treptat, într-una dintre cele mai prospere afaceri. În România, mii de tinere acceptă să devină clişee ale senzualităţii pentru salarii ce depăşesc cu mult încasările lunare ale unui angajat tipic. Pentru cei interesati, pe internet exista multe anunturi despre cum se fac angajarile lavideochat.
    Este videochat-ul prostitutie sau o sursa de venituri mult peste limita unui trai decent? Este videochat-ul imoralitate sau un job placut ca toate celelalte cu pregatire asigurata si suport continuu? Prin videochat, fetele/femeile sunt desconsiderate si denigrate?
Continuand sa discutam despre videochat inevitabil ajungem la un alt mare tabu greu de ignorat, unul mult mai intim de data aceasta: modul tau de a percepe acest loc de munca si implicit fetele si femeile care lucreaza in acest domeniu. 
   Exista avantaje si dezavantaje si in acest job.
   Dintre avantaje putem aminti castigurile financiare mari si programul flexibil. Iar ca dezavantaj aintim riscurile la care se supun tinerele.
    Despre riscurile la care se expun tinerele care fac videochat nu scrie nici în anunț. Începând cu riscurile fizice (au fost suficiente cazuri de tinere violate sau hărțuite sexual de către clienți prea insistenți), până la riscurile psihologice și sociale (denigrarea de către societate, imposibilitatea de a menține o relație cu o persoană de sex opus sau întemeierea unei familii, accentuarea unor probleme emoționale), videochatul este mai dificil decât pare.
    Psihologii spun că femeile aleg să facă videochat din mai multe motive. Desigur, ele vor să facă banii, să își schimbe stilul de viață și să își permită un trai mai mult decât decent, haine de firmă, cosmetice, o mașină, un apartament stilat, dar de asemenea pot încerca să își ascundă complexele legate de aspectul fizic, să își exploateze sexualitatea și să o folosească ca o armă împotriva bărbaților care devin acum ”supuși”, fiindcă plătesc pentru fiecare minut petrecut în compania lor.
    Videochatul este asociat cu prostituția și este pus în aceeași categorie cu masajele erotice sau alte activități erotice. Încă este un tabu în țara noastră, dar și în alte colțuri ale lumii. Cum a spus și psihoterapeutul Alina Iliescu, ”Oamenii au tendința naturală de a condamna”, așadar femeile sunt nevoite să ducă o viață dublă și să ascundă acest lucru de familie, de prieteni și să fie mereu în gardă.