contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Provocarea Bucatarul Curajos, Tura Dulce: Tiramisu Cu Piure De Castane

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
044044
Luna aceasta la Bucatarul Curajos ( propunerea Amei), Mimmi a lansat o provocare care, pentru mine, a fost si oarecum inedita caci e musai sa recunosc: n-am mancat niciodata castane. Cand am vazut reteta Tiramisu cu castane, eram chiar nitel naucita, caci nu-mi imaginam macar ce gust au. Ei, acum stiu, n-am gustat chiar castane castane dar am gustat piureul de castane si trebuie sa recunosc ca se preteaza foarte bine  la deserturi, are un gust fin, usor.....fructat. Din reteta am schimbat frisca,o detest si daca pot s-o evit,nu ezit. Am folosit in loc mascarpone. Acestea fiind spuse,
sa ne apucam de treaba:
  • un pachet piscoturi
  • 500 g piure de castane
  • esenta de rom
  • 50 g zahar
  • 20 g gelatina
  • 500 gr. mascarpone
PicMonkey Collage
Intai preparam un sirop din 300 ml apa calduta, 50 gr. zahar pe care-l topim in apa si o esenta de rom.
Intr-o cana, turnam gelatina  si deasupra circa 100 ml apa, lasam 10 minute sa se inmoaie.
Facem crema: intr-un bol, mixam mascapone cu piureul de castane. Adaugam in crema de mascarpone gelatina si o punem la bain-marie, mestecand mereu. Trebuie sa se incalzeasca chiar sa se infierbante ca sa se topeasca ca lumea gelatina - insa nu e voie sa dea in clocot; gelatina nu se va mai inchega si va obositi degeaba. 
Cand gelatina s-a topit in crema e momentul asamblarii; pentru asta am folosit o tava de chec pe care am tapetat-o cu folie de aluminiu. Inmuiem piscoturile in siropul cu rom, le intindem in tava intr-un strat, acoperim cu un strat de crema (care deocamdata e semi-lichida), punem un al doilea strat de piscoturi inmuiate in sirop, inca un strat de crema,iar piscoturi. Piscoturile oricum au tendinta de a se...ridica mai sus,am strans din folia de aluminiu in asa fel incat sa fie cat mai compact iar piscoturile sa alterneze cu crema. Tinem la frigider 2 - 3 ore pana cand se intareste crema. Am ornat-o cu praf de nucsoara. 
Enjoy!