contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Suculent Cu Usturoi La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal

Daca vreti un pui gustos, care se prepara ( aproape) singur, urmariti si aplicati reteta asta :).
Cumparati un pui la tavita, (griller) de maxim 1,5 kg.
Spalati-l si lasati-l sa se scurga bine de apa.
 Tamponati-l cu prosoape de hartie pana se usuca cat de cat pielea.
Ungeti puiul cu unt la temperatura camerei si in interior si in exterior. Sarati dupa gust ( cca o lingurita ) cu sare de mare grunjoasa.
Pudrati cu boia/ piper negru/ praf de lemongrass/ chilli...sau ce alte condimente si ierburi preferati.
Puneti puiul intr-o punga de plastic sau folie si lasati-l in frigider cca o ora sau si mai bine peste noapte.
Cand e gata de bagat la cuptor, adaugati untura de cocos, gasca/ rata...sau ulei , dar numai cat sa-l stropiti putin.
Puneti alaturi de pui si 2-3 caciulii de usturoi taiate in jumatati.

Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati puiul la cuptor . Lasati-l o ora la 160*, apoi indepartati folia ,mariti temperatura la 180-190* si mai lasati-l cca o ora in cuptor.
Din cand in cand il scoateti , il intoarceti si-l stropiti cu sucul din tava.
La final veti obtine un pui suculent, bine patruns, cu o carne care  se topeste in gura :).

Serviti puiul alaturi de garnitura voastra preferata :).
Eu l-am adus la masa impreuna cu SALATA ICEBERG CU CIUPERCI CRUDE
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2014/03/salata-iceberg-cu-ciuperci-si-sos-de.html

FITI BINECUVANTATI !