contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pulpe De Pui Cu Sos Vanatoresc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
 

Multumiri domnului Copolovici (Pranzul din caserola)pentru minunata reteta.
 Am mai modificat putin reteta deoarece incerc sa evit prajelile atunci  cand pot.In reteta originala bucatile de carne  si ceapa se prajeau.
Ingredientele au doar cateva modificari.
Ingrediente:
  • 5 bucati pulpe de pui superioare
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 250 g ciuperci
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 100 ml vin rosu
  • busuioc
  • patrunjel verde
  • boia dulce
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Preparare:
Se spala  pulpele de pui, se curata de piele ,se cresteaza , se condimenteaza cu piper si boia dulce se stropesc cu  ulei de masline , se acopera cu folie de aluminiu si se pun la cuptor circa 15 minute.
Spalam cepele si ciupercile,  cepele le taiem rondele iar ciupercile felii.
Dupa ce au trecut cele 15 minute, indepartam folia de aluminiu , adaugam ceapa,  punem sare si mai lasam 5-10 minute la foc  mic.
Maruntim usturoiul, tocam coditele de patrunjel si le punem peste pulpe.Adaugam si pasta de tomate dizolvata in apa, ciupercile,busuiocul, vinul , condimentam si  le lasam la cuptor inca 25 -30 de minute  la foc mediu.
Mai punem  putina apa daca este nevoie pentru a acoperi legumele.


Cand sunt  gata punem si frunzele de patrunjel tocate.
Se pot servi  simple sau cu garnitura. Eu am servit cu cartofi prajiti la cuptor in crusta de malai.
A fost foarte bun!