contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

"cozonac" Cu Crema De Vanilie Si Zmeura

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dca as putea sa va servesc cu o bucatica pufoasa si aromata din acest cozonac cu coaja de lamaie, innobilat in crema fina de vanile si parfumul zmeurei...nimic nu se poate compara !
Pregatiti aceasta revelatie pentru gust , nu puteti da gres !
Din acest aluat puteti pregati niste cornuri ca la patiserie !


Ingrediente pentru aluat :
30 g drojdie
300 ml lapte
3 linguri zahar
1 ou
coaja rasa de la o lamaie
2 linguri ulei
strop de sare
Ingrediente pentru crema vanilie :
700 ml lapte
4 galbenusuri
3 linguri zahar
esenta vanilie
1 praf budinca
1 lingura faina
300 g zmeura

Mod de preparare cozonac pufos :
Toate ingredientele pentru aluat vor fi la temperatura camerei.
Vom freca drojdia proaspata cu putin zahar,1 lingura de lapte cald si putin faina.Lasam sa creasca acoperita cu folie alimentara.
Intr-un castron mare vom cerne faina si peste ea punem zaharul,laptele ramas,maiaua,oul,coaja de lamaie,uleiul si sarea.
Framantam bine aluatul ,acoperim si lasam la crescut sa-si dubleze volumul.

Rupem bucati din aluat si formam cu mana rulouri lungi cat tava in care le coacem,groase de doua degete.Le asezam unul langa altul si le lasam sa creasca 15 minute.

 In acest timp vom incinge cuptorul.
Taiem rulorile in bucati de 3 cm lungime.Dam tava la cuptor preincalzit pana devin aurii.

Mod de preparare crema :
Amestecam praful de budinca cu laptele,galbenusurile,zaharul si esenta de vanilie.
Punem pe foc mic si amestecam constant pana se ingroasa.
Lasam crema sa se raceasca.
Serviti bucatile de cozonac cu crema de vanilie si zmeura !

Un adevarat deliciu !