contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Red Velvet Cake

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
A trecut mult timp de cand n-am mai scris dar intrasem pe ultima suta de metri cu Rezidentiatul si mi-am zis ca trebuie sa imi concentrez toata atentia asupra lui. Lucrurile au mers bine, dar nu despre asta vreau sa va povestesc acum, pentru ca oricum deznodamantul il vom afla abia duminica.
Intre timp i got my life back si m-am apucat de gatit asa ca zilele astea sper sa vin cu o avalansa de retete.

 Pentru inceput avem un  red velvet cake delicios, natural, fara coloranti. Vroiam  de mult sa fac prajitura asta, ba chiar mi-am comandat colorant Wilton special pentru ea. Intre timp am gasit insa pe net o reteta care nu il include, culoarea minunata fiind obtinuta de la, n-o sa ghiciti, sfecla. Ei bine, da! Si daca va imaginati cumva ca gustul aduce cu cel al salatei de sfecla cu otet (apare si el printre ingrediente) va inselati amarnic. Prajitura e dulce si moale si arata fantastic. Eu am facut-o cu ocazia zilei de nastere a Dianei (La multi ani sis'!) si ne-a placut foarte tare. Atat de mult incat mananc o felie chiar acum. Yum!

Ingrediente:
Pentru blat
2 sfecle mari (din care sa rezulte aproximativ 375 ml piure)
4 linguri suc de lamaie
1  lingura otet
225 g unt nu foarte moale
225 g crema de branza (eu folosesc mai nou marca proprie Mega Image, e la fel de buna ca Philadelphia numai ca un pic mai ieftina, cutia are 200 g)
500 g zahar
4 oua
1 1/2 lingurita extract de vanilie
250 g faina
1 1/2lingurite praf de copt
1 1/2 sare
Pentru crema:
400 g crema de branza
200 g unt
300 g zahar pudra
2-3 linguri suc de lamaie

Preparare:
 Pentru inceput coacem sfecla. Eu am facut asta cu o seara inainte. Punem cele doua sfecle intr-un vas termorezistent, turnam o cescuta de apa, le acoperim cu folie de aluminu si dam la cuptor, la 165 de grade timp de o ora si jumatate pana cand o furculita intra usor in ele. Le lasam sa se raceasca apoi le curatam si le facem piure fin cu blenderul. Oprim 375 ml din cantitatepe care o amestecam cu sucul de lamaie si otetul. Scopul acestora e sa mentina aciditatea cat mai mare si deci o culoare cat mai aprinsa asa ca nu le omiteti!
Intr-un bol incapatar amestecam bine cu mixerul untul si crema de branza impreuna cu zaharul, pana acesta din urma se topeste si obtinem o crema pufoasa. Adaugam apoi ouale, cate unul pe rand, apoi vanilia.
In alt vas amestecam faina, praful de copt si sarea. Adaugam apoi acest mix peste amestecul cu sfecla si le omogenizam bine.
 Impartim cantitatea in trei si o coacem in forma rotunda de tort cu diametrul de 20 de cm. Daca aveti trei forme cu atat mai bine, au am folosit forma mea de 3 ori. :D Am lasat in cuptor cam 20 de minute la 170 de grade, dar am verificat cu scobitoarea ca sa fiu sigura.
Pentru crema mixam bine de tot cu mixerul toate ingredientele, apoi dam crema un pic la rece ca sa se intareasca usor. Cand blaturile s-au racit complet le umplem cu crema si ne facem de cap cu decoratul.
Eu am facut niste trandafirasi, n-au iesit chiar perfect dar sunt multumita de ei avand in vedere ca a fost prima incercare.
Thank you Jamie for the recipe!
  P.S1.-Reteta originala a acestei prajituri continea si cacao naturala, neprocesata. Eu nu am avut asa ca am omis-o. Nu am inlocuit cu cacao obisnuit pentru ca aceasta este alcalina si ar fi modificat aciditatea si culoare tortului. Oricum nu erau decat 2 linguri.
P.S2.-Daca faceti reteta serviti-o familiei fara sa le spuneti ce contine. Or sa aiba o mare surpriza cand le veti spune.